X

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία ακινήτων τους με βάση τα οποία υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Ant1news

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 στο ΤΑΧΙS για τη υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων διόρθωσης των στοιχείων ακινήτων των φορολογούμενων.

Ειδικότερα μέσω των τροποποιητικών δηλώσεων, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία ακινήτων τους με βάση τα οποία υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2016. Στην περίπτωση που από τον επανυπολογισμό προκύψουν διαφορές στο ποσό του φόρου με το αρχικό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα γίνει συμψηφισμός στις επόμενες δόσεις καταβολής του φόρου.

Ηλεκτρονικά ο συμψηφισμός οφειλών – επιστροφών φόρου

Εντός του επόμενου διμήνου θα έχουν οι φορολογούμενοι τη δυνατότητα να βλέπουν στον προσωπικό λογαριασμό τους τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται, ενώ αμέσως μετά θα προχωρήσει και το σχέδιο των ηλεκτρονικών συμψηφισμών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα η επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σοφία Σεχπερίδου.

Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να ανακουφιστούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται σε ουρές των ΔΟΥ, ώστε να επιτύχουν συμψηφισμό, κυρίως των οφειλών από ΕΝΦΙΑ με επιστροφές φόρου και εισοδήματος.