X

Κυπριακό δικαστήριο διέταξε την έκδοση του Αιγύπτιου αεροπειρατή

Στην Αίγυπτο θα εκδοθεί ο 59χρονος Σεϊφ Ελντίν Μουσταφά ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο είχε καταλάβει αιγυπτιακό αεροπλάνο και ανάγκασε τον πιλότο να το οδηγήσει στη Λάρνακα.

Ant1news

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε το αίτημα των Αιγυπτιακών Αρχών για έκδοση του Σεϊφ Ελντίν Μουσταφά στην Αίγυπτο για να δικαστεί για το αδίκημα της αεροπειρατείας σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών στις 29 Μαρτίου 2016.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε από την μαρτυρία που προσκόμισε ο 59χρονος ότι θα διωχθεί ποινικά και αποδέχθηκε τη μαρτυρία και την παραδοχή του για την διάπραξη του αδικήματος καθώς και τη διαβεβαίωση των Αιγυπτιακών Αρχών ότι θα τύχει δίκαιης δίκης και θα διαφυλαχθούν τα δικαιώματά του.

Τον περασμένο Μάρτιο ο άνδρας είχε καταλάβει ένα αεροπλάνο των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε εσωτερική πτήση, διατάσσοντας τον πιλότο να κατευθύνει το αεροσκάφος στην Κύπρο. Μάλιστα είχε δείξει στις αεροσυνοδούς τη ζώνη που φορούσε, με εκρηκτικά, που στη συνέχεια αποδείχθηκαν οτι ήταν ψεύτικα.

Ο 59χρονος ζήτησε την απελευθέρωση όλων των γυναικών που κρατούνται στην Αίγυπτο καθώς και να έρθει σε επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του.

Έξι ώρες μετά κι αφού είχε απελευθερώσει σταδιακά όλους τους ομήρους ο Μουσταφά παραδόθηκε.