X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου: Που θα πάμε, τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε…

Ant1news

Το πρώτο Σαββατοκύριακου του Οκτώβρη κάνει ποδαρικό με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Επιλέξτε ανάμεσα σε κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές προτάσεις αλλά και προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους για ένα ξεχωριστό διήμερο.

ΣΙΝΕΜΑ

 

Επτά ταινίες διαφορετικής υφής έτοιμες να καλύψουν όλα τα γούστα περιλαμβάνονται στη σινέ ατζέντα: Πάρτι... με λουκάνικα», «Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά», «Deepwater Horizon», «Ma ma», «Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο», «Αναμνήσεις», «Ηρωικοί πιονέροι».

Δείτε ΕΔΩ τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους!

ΘΕΑΤΡΟ

Για δεύτερη χρονιά ο "Άγριος Σπόρος" στο Επί Κολωνώ

 

Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει, πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως, η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού Γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω. Ο Τάκης Σπυριδάκης στο ρόλο του Σταύρου, έχοντας μαζί του στη σκηνή τον Ηλία Βαλάση και την Ντάνη Γιαννακοπούλου. Θέατρο Επί Κολωνώ Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, Κολωνός - Σταθμός Λαρίσης Τηλέφωνο: 210 5138067 Ωρα: 21.00 Εισ.: 12 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σταμάτης Σπανουδάκης «Μια προσευχή για την Ελλάδα»

 

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, ώρα 9:00 μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα εμφανιστεί για μία μοναδική μεγάλη συναυλία με τίτλο "Μια προσευχή για την Ελλάδα".

Ελλάδα, Ιστορία, Βυζάντιο, Ορθοδοξία, Ήρωες και αγαπημένα σύμβολα του χθες και του σήμερα, αγκαλιασμένα στους ήχους της μουσικο-ενορχηστρωτικής παλέτας του συνθέτη.

Μεγάλη τετράφωνη χορωδία, μεγάλη παιδική χορωδία, βυζαντινό σύνολο, αλλά και σπουδαίοι πρωτοψάλτες θα ερμηνεύσουν τους στίχους, τον "λόγο" της συναυλίας. Μεγάλη ορχήστρα εγχόρδων, κρουστών και ηλεκτρονικών οργάνων θα αναδείξουν τον ήχο, το ρυθμό και τις μελωδίες του γνωστού δημιουργού.

Μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων "Άγιος Νικόλαος". Σκοπός του Συλλόγου είναι να στηρίζει τα άτομα με αυτισμό, και ιδίως εκείνα που έχουν ανάγκη ολοκληρωτικής προστασίας.

Συναυλία Σωκράτη Μάλαμα με εισιτήριο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

 

Το βράδυ της πρώτης Κυριακής του Οκτωβρίου, ο Σωκράτης θα βρεθεί στον Ασύρματο του Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των «φθινοπωρινών γιορτών στην πόλη» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου.

Η είσοδος στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα θα είναι ελεύθερη, και το κοινό μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και άλλα απαραίτητα είδη για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΧΟΡΟΣ

Swing for Hope 2016

 

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και οι Athens Swing Cats διοργανώνουν το ετήσιο φιλανθρωπικό μουσικοχορευτικό φεστιβάλ Swing For Hope 2016.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η οικονομική ενίσχυση του έργου του Χαμόγελου του παιδιού και, για πρώτη χρονιά, του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Σ’ αυτό το ταξίδι στη χρυσή εποχή του χορού συμμετέχουν επτά από τα δημοφιλέστερα ελληνικά swing μουσικά σχήματα:

• Γιώργης Χριστοδούλου

• Swing Shoes & Sugah Spank

• Diminuita Le Petit Big Band

• Vanila Swing

• Ilias & the Notorious Troupe

• Xenia Gargali & Plastelini MusikLab

• Trio Tapi

Παρουσιαστής της βραδιάς, ο πιανίστας Άρης Γραικούσης.

DANCING ATHENS 2016

 

Το Dancing Athens ανοίγει τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με έργα τεσσάρων χορογράφων από όλο τον κόσμο που θα παρουσιαστούν σε μουσεία, δρόμους και πλατείες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου. Ένα φεστιβάλ "ανοιχτού χώρου" με ελεύθερη είσοδο, που ίσως σήμερα, με τον περιορισμό πρόσβασης ολοένα και περισσότερων ανθρώπων στο κοινό αγαθό της τέχνης, αλλά και με τον αυξανόμενο έλεγχο των κινήσεών μας στο δημόσιο χώρο, το έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη.

Cie Willi Dorner, Bodies in Urban Spaces

1 Οκτωβρίου 2016 | 18:00

Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Συντάγματος

Γιάννης Μανταφούνης & Aoife McAtamney, One One One

2 Οκτωβρίου 2016 | 11:00

Μουσείο Ακρόπολης - Προαύλιο

Trisha Bown, In Plain Site

1 & 2 Οκτωβρίου 2016 | 12:00

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Boris Charmatz, danse de nuit

1 & 2 Οκτωβρίου 2016 | 21:00

Πλατεία Κοτζιά

Στο In Plain Site της Trisha Brown στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στο χώρο της εκδήλωσης μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αλίσια Σάιμπτ εγκατάσταση «It’s not antique»

 

Με την εγκατάσταση της Αλίσια Σάιμπτ (Aleschija Seibt) από ευτελή υλικά στον διατηρητέο ιστορικό κινηματογράφο, το Τριανόν ξεκινά μία σειρά συνεργασιών με διεθνείς εικαστικούς.

Οι διακριτικές παρεμβάσεις της Σάιμπτ στρέφουν το βλέμμα του θεατή στα ιδιότυπα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του χώρου και τον καλούν σε μία συνομιλία με την Γερμανίδα εικαστικό περί του τι είναι αλήθεια και τι ψευδαίσθηση.

Η Αλίσια Σάιμπτ, απόφοιτος της Ακαδημίας των Τεχνών της Καρλσρούης, πραγματοποιεί την εγκατάσταση της κατά τη διάρκεια μίας Artist Residency στην Αθήνα, την οποία επιμελήθηκαν οι ZLR Betriebsimperium Hamburg.

ΠΑΙΔΙ

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι

 

Ακολουθώντας την έμπνευση του αρχιτέκτονα Renzo Piano, που ενσωματώνει το Kανάλι στο ΚΠΙΣΝ, ως συνέχεια της θάλασσας, καθώς και το όραμά του για το στέγαστρο ως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με τον ιστό του, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο νερό, εντός του καναλιού, όσο και στην στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες.