X

Τρίτο “κύμα” περικοπών σε 25000 επικουρικές

Ποιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις περικοπές στις επικουρικές αύριο. Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για το «μαχαίρι» στις συντάξεις τους.

Ant1news

Αντιμέτωποι με περικοπές έως και 40% στις επικουρικές τους συντάξεις θα έρθουν αύριο Τρίτη 4 Οκτωβρίου 25.000 συνταξιούχοι.

Πρόκειται για συνταξιούχους που έως σήμερα δεν είχαν υποστεί τις περικοπές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου που έφεραν τεράστιες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις χιλιάδων δικαιούχων.

Το ψαλίδι αυτή τη φορά θα υποστούν:

* Οι συνταξιούχοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΠΥΚ) έως 40%.
* Οι συμβολαιογράφοι έως 25%
* Οι δικηγόροι (ΕΤΑΑ) έως 40%.
* Οι τεχνικοί Τύπου (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ) 15%-18%.
* Οι ναυτικοί έως 40%.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» για την επόμενη πληρωμή του Νοεμβρίου παραπέμπεται ο επανυπολογισμός για τους αρτοποιούς του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΑ), τους τεχνικούς Τύπου (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ) και τους συνταξιούχους της πρώην Αστυνομίας Πόλεων (ΤΕΑΥΑΠ).

Επίσης στις 2 Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι αναδρομικές κρατήσεις στις παραπάνω επικουρικές συντάξεις και σε όλες εκείνες οι οποίες μειώθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Αύγουστο και κατά τον τρέχοντα μήνα.

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι

Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έβγαλαν στους δρόμους τους συνταξιούχους οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά.

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν και η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Συνταξιούχων Αερομεταφορών, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιποί εντολοδόχοι των δανειστών και τοκογλύφων θα πρέπει να καταλάβουν ότι για το Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια εργαζόμενοι και ότι η ιστορία θα γράψει με μαύρα χρώματα όλους αυτούς που κατακρεούργησαν τις επικουρικές μας συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ (ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑ).