X

Δακρυγόνα στην πορεία των συνταξιούχων (βίντεο)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία των συνταξιούχων, όταν επιχείρησαν να περάσουν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Ant1news

Λίγο πριν το Μέγαρο Μαξίμου, στην Ηρώδου Αττικού, σημειώθηκαν επεισόδια, μεταξύ συνταξιούχων και αστυνομικών, όταν οι πρώτοι που έκαναν πορεία από την πλατεία Κοτζιά έφτασαν κοντά στο Μαξίμου και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να περάσουν.

Οι συνταξιούχοι έπιασαν και κουνούσαν την κλούβα της αστυνομίας, φωνάζοντας συνθήματα και οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν με χρήση δακρυγόνων. 

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και ζητούσαν να περάσει αντιπροσωπεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν και η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Συνταξιούχων Αερομεταφορών, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιποί εντολοδόχοι των δανειστών και τοκογλύφων θα πρέπει να καταλάβουν ότι για το Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια εργαζόμενοι και ότι η ιστορία θα γράψει με μαύρα χρώματα όλους αυτούς που κατακρεούργησαν τις επικουρικές μας συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ (ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑ).

ΠΑΣΟΚ: Λίγη ντροπή…

Σε δήλωση της, η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρει «ο Πρωθυπουργός της πρώτης φοράς Αριστερά, που κατάργησε το ΕΚΑΣ και τσάκισε τις επικουρικές συντάξεις, έχει μονίμως κλούβες που κλείνουν τη δίοδο προς το Μαξίμου. Όταν οι συνταξιούχοι προσπαθούν να περάσουν και απωθούνται με δακρυγόνα, δηλώνει εξοργισμένος για την αστυνομική βία. Κ. Τσίπρα, λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε!».

ΚΚΕ: Χέρι – χέρι η καταστολή και ο αυταρχισμός ενάντια στους εργαζόμενους

Σε ανακοίνωση του, το ΚΚΈ αναφέρει «μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι «αριστεροσύνης» και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.