X

Μόνη της λύθηκε η Κιμ Καρντάσιαν

Νέα στοιχεία από πηγές προσκείμενες στις έρευνες για τη σοκαριστική ληστεία της τηλεοπτικής σταρ. Οι δηλώσεις αξιωματούχων.

Ant1news

Μόνη της κατάφερε να λυθεί η Κιμ Καρντάσιαν, την οποία είχαν δέσει προηγουμένως ληστές που είχαν εισβάλει στο πολυτελές της δωμάτιο, στο Παρίσι. Η παγκοσμίου φήμης πρωταγωνίστρια ριάλιτι, αφού λύθηκε ειδοποίησε την Αστυνομία, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι πέντε ληστές, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κατάφεραν να διαφύγουν με λεία εννέα εκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με την ίδια, άρπαξαν τα κοσμήματά της.

Αφού λύθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία,  «η Καρντάσιαν τηλεφώνησε στις 02.56 τοπική ώρα στον σωματοφύλακά της που δεν ήταν παρών στον χώρο τη στιγμή της επίθεσης», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ίδια, ανώνυμη πηγή.

Ο σωματοφύλακάς της, Πάσκαλ Ντούβιερ, φέρεται να συνόδευε την αδελφή της Καρντάσιαν την ώρα της ληστείας.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι, από το υλικό των καμερών από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, όπου διέμενε η Κιμ, δεν έχει καταγράψει καμία κίνηση των ληστών, συνεπώς οι έρευνες επικεντρώνονται στην εύρεση γενετικού υλικού.

Στο περιστατικό της ληστείας αναφέρθηκαν τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, καθώς και η Δήμαρχος των Παρισίων, Αν Ινταλγκό, όχι όμως και η ίδια η Καρτνάσιαν, η οποία έχει ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά τη ληστεία.

Αυτή η ληστεία «είναι βίαιη, είναι σκανδαλώδης» δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο η Γαλλία πρέπει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο στο θέμα της ασφάλειας. Επεσήμανε επίσης ότι οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό επιχείρησε να μετριάσει τις ανησυχίες που διατυπώνονται. Τόνισε ότι πρόκειται για μια «πολύ σπάνια ενέργεια, σε έναν ιδιωτικό χώρο» που δεν θέτει σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια της γαλλικής πρωτεύουσας.