X

Η ώρα και οι όροι της αποζημίωσης για Ασπίς Πρόνοια – Commercial Value

Πότε ξεκινά, ποιους αφορά και υπό ποιες προϋποθέσεις η καταβολή ποσών, μετά από 7 χρόνια αναμονής και αγωνίας. Τι λέει ο Σύλλογος Ζημιωθέντων.

Ant1news

Με ανακούφιση, αλλά και προβληματισμό για την πορεία και τους τελικούς όρους της διαδικασίας, υποδέχθηκαν οι δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι στις Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value την είδηση ότι ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας και τον εκκαθαριστή, οι αποζημιώσεις αφορούν 70.000 συμβόλαια ασφάλισης ζωής, 45.000 στην Ασπίς Πρόνοια και 25.000 στην Commercial Value, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αποζημιώσεις θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε όσους υποβάλλουν, από τις 17 Οκτωβρίου και μετά, σχετική δήλωση, υπάρχει ωστόσο μέριμνα για να υπάρξουν αποζημιώσεις για όλα τα ασφαλιστήρια ζωής των δύο εταιρειών, ακόμη και όσων δεν υποβάλλον την σχετική αίτηση και ασχέτως αν οι ασφαλισμένοι έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αποζημίωση ανά συμβόλαιο δεν θα γίνει εφάπαξ, αλλά σε δόσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναλογική καταβολή ποσών σε όλους τους δικαιούχους της Ασπίς Πρόνοια που κήρυξε πτώχευση τον Σεπτέμβριο του 2009 και της Commercial Value που ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2010.

Επιφυλακτικός ο Σύλλογος Ζημιωθέντων

Με την φράση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», αλλά και με αρκετές επιφυλάξεις, υποδέχθηκε το άγγελμα των αποζημιώσεων ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοια. Σε ανακοίνωση του, αφού αναφέρει «είναι σαφές ότι αποτελεί θετικό νέο η εκκίνηση της διαδικασίας αποζημιώσεων των ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς αν και οι καθυστερήσεις που έχουν γίνει ως σήμερα είναι τραγικές», υπενθυμίζει ότι «υπάρχουν πολλά ακόμα θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης διευθέτησης".

Η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει «μετά από 7 χρόνια πολυμέτωπου αγώνα χαιρετίζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται προς την οριστική διευθέτηση του ζητήματος. Παραμένουμε όμως πολύ επιφυλακτικοί έως ότου αρθούν όλα τα προαναφερθέντα εμπόδια και αρχίσουν οι συνολικές αποζημιώσεις των ασφαλισμένων βάσει των ισχυόντων νόμων».