X

Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο για να μην πάνε προσφυγόπουλα(video)

Τα προσφυγόπουλα, που έχουν και βιβλιάρια υγείας, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε ελληνικά σχολεία .

Ant1news


Οι γιαγιάδες της Λέσβου άνοιξαν τα σπίτια και τις αγκαλιές τους για τα προφυγόπουλα και ήταν υποψήφιες για το Νόμπελ Ειρήνης. Στον αντίποδα γονείς μαθητών από δημοτικά σχολεία της Μυτιλήνης διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε προσφυγόπουλα να περάσουν, την Δευτέρα, το κατώφλι των σχολικών αιθουσών. Αποκορύφωμα των αντιδράσεων ήταν, προς το παρόν, το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο.

Οι διαμαρτυρόμενοι γονείς επικαλούνται  πως ενημερώθηκαν από τα παιδιά τους, και όχι επισήμως, ότι από τη Δευτέρα θα έχουν συμμαθητές και  5 προσφυγόπουλα, όπως τους ανακοίνωσε ο διευθυντής του σχολείου μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το LesvosNews.gr, συνολικά 15 προσφυγόπουλα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης. Στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, στο 15ο Δημοτικό και στο 8ο Δημοτικό Σχολείο. 

Τα προσφυγόπουλα πληρούν, πάντως, όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα σχολεία  – έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας – . Ωστόσο οι αντιδρώντες γονείς βλέπουν «σκιές» στην όλη διαδικασία για την οποία το  LesvosNews.gr μετέδωσε ότι έγινε εν αγνοία   τόσο της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου , όσο και του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρο Γαληνό.