X

Εκατοντάδες νεκρούς και απόλυτη καταστροφή άφησε ο Matthew

Απελπιστική η κατάσταση στην Αϊτή όπου επιδημία χολέρας απειλεί τους κατοίκους. Έντεκα οι νεκροί στις ΗΠΑ. Χάος και εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Ant1news

Τους κατοίκους της Βόρειας Καρολίνας, απειλεί τώρα ο κυκλώνας Μάθιου, που -αν και αποδυναμώθηκε- παραμένει πολύ επικίνδυνος καθώς έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 11 Αμερικανών.

Στην Αϊτή, η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς μετά τους περίπου 900 νεκρούς, που άφησε πίσω του το ακραίο καιρικό φαινόμενο, τώρα η χολέρα απειλεί τους κατοίκους της χώρας που προσπαθούν να επιβιώσουν, έχοντας χάσει σχεδόν τα πάντα.

Τα φέρετρα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Σκηνές ερήμωσης, ισοπεδωμένα σπίτια, πρόχειρες κατοικίες ολοκληρωτικά διαλυμένες.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης καθώς το μόνο που τους έχει απομείνει, είναι τα ρούχα που φορούν.

 

Στο νησί της Καραιβικής θάβουν τους νεκρούς τους, όλες όμως οι προσπάθειες επικεντρώνονται στους ζωντανούς καθώς μια νέα απειλή παραμονεύει στα ισοπεδωμένα χωριά.

 

 

Η πολύπαθη Αιτή βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με έξαρση της επιδημίας χολέρας που ξέσπασε μετά το σεισμό του 2010 και φουντώνει σήμερα. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη βακτηριακή γαστρεντερίτιδα ως αποτέλεσμα της καταιγίδας. Ο κυκλώνας Μάθιου επιδείνωσε τις συνθήκες υγιεινής και είναι πιθανό να μόλυνε τα αποθέματα πόσιμου νερού με λύματα που περιείχαν το βακτήριο της χολέρας.

 

 

Στις ΗΠΑ, ο Μάθιου, αποδυναμωμένος αλλά επικίνδυνος χτυπά την Βόρεια Καρολίνα. Οι άνεμοι που τον συνοδεύουν, ξεριζώνουν, δέντρα, πλημμυρίζουν δρόμους καταστρέφουν δίκτυα ηλεκτροδότησης που βυθίζουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Συνολικά 11 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, με νέες εικόνες από το πλημμυρισμένο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα κι ένα μικρό νησάκι που σάρωσαν τα κύματα.

 

Συγκλονιστικές οι εικόνες και από τους άστεγους που δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν εγκαίρως την Τζόρτζια και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο μακριά από τους πλημμυρισμένους δρόμους που είχαν σαν σπίτι τους.

 

Μέσα στην θεομηνία, ένα ζευγάρι στην Β. Καρολίνα αποφάσισε πως κανείς δεν θα τους εμπόδιζε να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους ούτε καν ο κυκλώνας. Η Μάντι και ο Μάικλ παντρεύτηκαν μέσα στη θύελλα και απόλαυσαν το γαμήλιο γλέντι μέσα στην καταρρακτώδη βροχή.