X

Παππάς: Μετά τη συγκρότηση ΕΣΡ η τροπολογία για τα κανάλια

“Φρένο” στην τροπολογία για τις άδειες. Μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Ant1news

Μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ θα λάβει χώρα η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

«Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής», δήλωσε ο κ. Παππάς. «Αυτό και θα κάνουμε», τόνισε. 

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ήρθε η ώρα νομίζω», είπε ο κ. Παππάς, «όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων».

Εξάλλου, σε σημερινή του συνέντευξη στο ΑΠΕ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι δίνεται μία ακόμη ευκαιρία για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. "Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων", επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ διαβεβαιώνει πως θα γίνουν σεβαστές οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

 

Παππάς: Πρόνοια για την προστασία των θέσεων εργασίας στα κανάλια

Αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε πρόνοια για την προστασία των θέσεων εργασίας στα κανάλια, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη που έδωσε στην διαδικτυακή τηλεόραση της εφημερίδας «Αυγή» στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβο Ντο.

Σχετικά με την κριτική ότι ο διαγωνισμός δεν είχε προβλέψεις για ποιοτικά κριτήρια, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι αυτή η κριτική δεν έχει καμία βάση, γιατί η διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών ήρθε όταν οι συμμετέχοντες πέρασαν τον ποιοτικό πήχη των πολύ υψηλών στάνταρ που είχαν μπει.

Ο κ. Παππάς είπε ότι η κοινωνία βγαίνει κερδισμένη από τον διαγωνισμό καθώς τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες θα διοχετευθούν σε κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει αριστερός που να θεωρεί δευτερεύον ότι αντί για 15 χιλιάδες απολύσεις στην Παιδεία και την Υγεία, έχουμε προσλήψεις, οι οποίες προέκυψαν από τους πόρους που εξασφαλίστηκαν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ποικίλες αντιδράσεις από τα κόμματα

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του Νίκου Παππά ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο θα λάβει χώρα μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Παππά είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική και τις επιλογές της και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για να λάβει άμεση απάντηση από το Μαξίμου ότι οφείλει να μην εμπλέκει την συγκρότηση του ΕΣΡ στις πολιτικές της επιδιώξεις.

«Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς της διαπλοκής που η ίδια καλλιέργησε τις τελευταίες δεκαετίες. Η ΝΔ δεν θέλει να δοθούν άδειες στα κανάλια για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφωνίες, οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον και να συμβάλει ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη συγκρότηση», αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη στο “μαύρο” και στο λουκέτο στα κανάλια, στην ενημέρωση και στην ανεργία χιλιάδων εργαζόμενων. Η λειτουργία του Ε.Σ.Ρ. περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά», απάντησε η ΝΔ.

Για «θεσμική εκτροπή» που «παροξύνεται» κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Τέτοιου είδους δήθεν επιδείξεις ισχύος μετατρέπονται σε μπούμερανγκ και δείχνουν τη νευρικότητα αλλά και το αδιέξοδο μιας κυβέρνησης που προκάλεσε βαθειά κρίση του κράτους δικαίου», πρόσθεσε.