X

Ωραιόκαστρο: δραματική προσπάθεια ανάνηψης του νεκρού παιδιού (βίντεο)

Στο ντοκουμέντο φαίνεται και ο ηλικιωμένος οδηγός, μέσα στο ΙΧ με το οποίο προκάλεσε τον θάνατο παιδιού και μάνας.

Ant1news

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία που γράφτηκε το βράδυ της Κυριακής βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το αγόρι που μόλις έχει παρασυρθεί από τον 76χρονο οδηγό είναι ξαπλωμένο, χωρίς τις αισθήσεις του, στο έδαφος, ενώ ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί γύρω του παρακολουθεί μία γυναίκα να του κάνει μαλάξεις, επιχειρώντας να το επαναφέρει. Μάταια.

Το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο έξω από τον καταυλισμό Φέσσα στο Ωραιόκαστρο, όπως και η 32χρονη μητέρα του, ενώ ένα κορίτσι, που φέρεται να είναι η αδελφή του, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο 76χρονος οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο, ο οποίος δέχτηκε λιντσάρισμα από εξαγριωμένους πρόσφυγες, προτού ομάδα άλλων ψυχραιμότερων προσφύγων τον γλιτώσει από το μαινόμενο πλήθος.

Μετά το δυστύχημα επικράτησε ένταση, με δεκάδες φιλοξενούμενους στο camp του Ωραιόκαστρου να βγαίνουν έξω, να καίνε το όχημα του ηλικιωμένου και κάδους απορριμμάτων και να επιτίθενται στους οδηγούς των ασθενοφόρων, ενώ άλλοι επιδίδονταν σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκαν αρκετές ώρες και πολλές ψ'ύχραιμες φωνές.