X

Κρίσιμη συνάντηση Δραγασάκη – Τσακαλώτου – Στουρνάρα

Επί τάπητος οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και οι διευθετήσεις των κόκκινων δανείων.

Ant1news

Οι εξελίξεις στο ζήτημα των τραπεζών που αφορούν τις αλλαγές διοικήσεων, με αιχμή την περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και οι εκκρεμότητες που αφορούν την διαχείριση κόκκινων δανείων κυριαρχούν στην συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνηση, με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία ξεκίνησε γύρω στις δύο το μεσημέρι, στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.

Οι κ. Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Στουρνάρας θα ασχοληθούν ιδιαίτερα με την Τράπεζα Πειραιώς, δεδομένου ότι ο χρόνος πιέζει και πρέπει όλοι οι πλευρές που εμπλέκονται με το ζήτημα, να καταλήξουν το ταχύτερο σε συμφωνία για τους νέους επικεφαλής της Τράπεζας, οι οποίοι θα καταλάβουν τις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας.

Τους τρεις άνδρες θα απασχολήσει ευρύτερα η κατάσταση και η πορεία του τραπεζικού κλάδου, ενώ επί τάπητος θα τεθούν και οι εκκρεμότητες που αφορούν την διαχείριση των πάσης φύσεων κόκκινων δανείων, μεταξύ των οποίων φυσικά τα στεγαστικά δάνεια και το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων, θέμα για το οποίο κατέθεσε τροπολογία η ΝΔ, προβλέποντας προστασία της πρώτης κατοικίας οφειλετών μέχρι το τέλος του 2017.

Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγων υποστήριξε ότι «το παν είναι να κλείσει γρήγορα η β΄ αξιολόγηση. Αυτό είναι το κλειδί».

Ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι «υπάρχει πυρετός διαβουλεύσεων, στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο, με πρωτοβουλία, κυρίως της ΕΚΤ, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του χρέους».

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ένα πακέτο μέτρων που θα καλύπτει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και δεν θα δημιουργεί «πρόβλημα» στο Βερολίνο, για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα.