X

“Πόλεμος” για ΕΣΡ και τροπολογία Παππά

Πληροφορίες ότι ορίστηκε για το απόγευμα της Τρίτης η νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. "Βέτο" για ΕΣΡ από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Ως θρυαλλίδα πυκνών εξελίξεων αναμένεται να λειτουργήσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Τετάρτη, οπότε θα επιχειρηθεί διακομματική συνεννόηση για τα νέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η ΝΔ, η συναίνεση της οποίας είναι απαραίτητη, καθώς απαιτείται πλειοψηφία των 4/5 για τα πρόσωπα του Συμβουλίου, επιμένει ότι αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά για το τηλεοπτικό τοπίο, δεν πρόκειται να ανάψει πράσινο φως για το ΕΣΡ.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επεσήμαιναν το απόγευμα ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ θα συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ, όσο εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για το τηλεοπτικό τοπίο.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στο Κόκκινο, αναφερόμενος στην Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι «αντί να παριστάνουν την μετανοημένη Μαγδαληνή, να κοιτάξουν να βγάλουν οριστικά από μέσα τους τα δαιμόνια της διαπλοκής. Να κάτσουν στο τραπέζι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να συναινέσουν στον ορισμό ΕΣΡ, να αποκτήσει η χώρα ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση και να κλείσει οριστικά αυτός ο φαύλος κύκλος της ντροπής και της αναξιοπρέπειας»..

ΕΣΡ ή τροπολογία Παππά;

Αντιπολίτευση, αλλά και κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν ότι χωρίς συμφωνία για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την Τετάρτη, ίσως ακόμη και την επόμενη ημέρα, επανακατατεθεί η τροπολογία Παππά που προβλέπει μεταξύ άλλων διακοπή εντός πενθημέρου της μετάδοσης καναλιών χωρίς άδεια, με τσουχτερά πρόστιμα και αυστηρές ποινές – που φθάνουν μέχρι την φυλάκιση – για τους παραβάτες.

«Προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, δηλαδή να προκαταλάβει την απόφαση του ΣτΕ. Δεν είναι καθόλου βέβαιοι για την έκβαση της υπόθεσης αυτής, γιατί οι αντισυνταγματικότητες είναι κραυγαλέες», ανέφερε μιλώντας στον Alpha 98,9.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν με επίσημη ανακοίνωση του ΣτΕ, ο Πρόεδρος του όρισε για το απόγευμα της Τρίτης, την τρίτη συνεδρίαση της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο θα αποφανθεί αν είναι συνταγματικός ο "νόμος Παππά" για το τηλεοπτικό τοπίο. 

Το πρωί, τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης έκαναν στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν στην Κουμουνδούρου, όπου φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρίας και κρέμασαν μαύρα πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.