X

ΟΑΕΕ: σάλος με τις δηλώσεις του Προέδρου του για τη Βουλγαρία

Ο Δημήτρης Τσακίρης υποστηρίζει ότι παρερμηνεύθηκαν τα λεγόμενα του και αυτό που εννοούσε ήταν το ακριβώς αντίθετο της παρότρυνσης για φυγή στη Βουλγαρία, όσων δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

Ant1news

Η απάντηση του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, σε παρατήρηση ασφαλισμένου ότι θα πρέπει να πληρώνουν το 805 του εισοδήματος τους για ασφαλιστικές εισφορές από το νέο έτος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Η απάντηση δόθηκε σε ημερίδα στη Φλώρινα και σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο κ. Τσακίρης φέρεται να απάντησε στον ασφαλισμένο ότι, «όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία».

Ο κ. Τσακίρης μετά το θόρυβο που ξέσπασε, εμφανίστηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και υποστήριξε ότι τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν και μάλιστα αυτό που υποστήριξε είναι το ακριβές αντίθετο από αυτά που αποδίδονται.

Στην ουσία αυτό που εξήγησε στους ασφαλισμένους – όπως υποστήριξε – ήταν ότι αν επιλέξουν να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν σύνταξη και παράλληλα θα διογκώνουν και το υπάρχον πρόβλημα του Ασφαλιστικού τους Ταμείου.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, οι αντιδράσεις των ασφαλισμένων είναι αδικαιολόγητες, καθώς με το νόμο Κατρούγκαλου που θα τεθεί σε ισχύ από την αρχή του νέου έτους το 90% των ασφαλισμένων θα πληρώνει εισφορές, μικρότερες από αυτές που πληρώνει σήμερα.

 

ΝΔ: ενδεικτική του ήθους της Κυβέρνησης η δήλωση του Διοικητή του ΟΑΕΕ

«Η προκλητική δήλωση του Προέδρου του ΟΑΕΕ, είναι ενδεικτική του ύφους και του ήθους της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες και με τις δηλώσεις της περιπαίζει τον πόνο τους» τονίζει σε δήλωση της η Άννα Ασημακοπούλου εκ μέρους της ΝΔ, σημειώνοντας «εάν η έννοια της ευθιξίας δεν ήταν άγνωστη στην Κυβέρνηση, θα έπρεπε ήδη να έχει ζητηθεί η παραίτηση του Προέδρου του ΟΑΕΕ. Τσίπρα έχουν, τσίπα δεν έχουν στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να «πάρουν το κεφάλι» του Διοικητή

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε «δεν φτάνει που εξοντώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες με υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους εκβιάζουν κι από πάνω! Ο Διοικητής του ΟΑΕΕ ούτε λίγο ούτε πολύ, τους είπε να φύγουν στη Βουλγαρία αν δεν μπορούν να πληρώσουν! Είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για το επιχειρείν,  στόχος τους είναι η κοινωνική ισοπέδωση και η μαδουροποίηση της χώρας. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να «πάρουν το κεφάλι» του κ. Διοικητή!».

Το Ποτάμι: Εμείς να φύγουμε αυτοί να κάαααααθονται

«Ο κ. Τσίπρας με την εξοντωτική φορολογική πολιτική του και την υπέρογκη αύξηση των εισφορών έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της Βουλγαρίας, περισσότερο απ΄ ότι η ίδια η βουλγαρική κυβέρνηση. Κι εκεί που περιμένεις το κυβερνητικό σύστημα εξουσίας τουλάχιστον να προβληματιστεί από την κατάσταση, ακούς την κυνική δήλωση του διοικητή του ΟΑΕΕ «όποιος αδυνατεί να πληρώσει ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία». Δεν περιμένουν τον κύριο διοικητή. Το κάνουν ήδη. Αλλά στους καρεκλοκένταυρους, φαίνεται ότι είναι εντελώς αδιάφορο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.