X

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για ύποπτο φάκελο στο σπίτι της Τσατάνη

Η Εισαγγελέας Εφετών ειδοποίησε την αστυνομία όταν έλαβε τον ύποπτο φάκελο. Τι βρήκε το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική το μεσημέρι όταν η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη τους ειδοποίησε ότι έλαβε έναν ύποπτο φάκελο στο σπίτι της, στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

Στο σημείο έσπευσε και το τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπου μετά από επιτόπια έρευνα λόγω μεγέθους του ύποπτου φακέλου, διαπιστώθηκε ότι περιείχε ένα βιβλίο Κενής Διαθήκης, σε μέγεθος τσέπης. 

Η αναφορά της κ. Τσατάνη στην αστυνομία κρίθηκε σημαντική, καθώς την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου, το σπίτι της είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η βόμβα, η οποία εξερράγη τότε, είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο αστυνομικού, έξω από την πολυκατοικία στην οποία διαμένει η κ. Τσατάνη. Μάλιστα, ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, που μιλούσε καλά ελληνικά τηλεφώνησε στα γραφεία εφημερίδας λίγη ώρα πριν την έκρηξη, προειδοποιώντας ότι, έχει τοποθετηθεί μηχανισμός που θα εκραγεί σε 25 λεπτά. 

Στην προκήρυξη που είχαν αποστείλει τότε οι Πυρήνες της Φωτιάς, με την οποία αναλάμβαναν την ευθύνη για την επίθεση, έλεγαν ξεκάθαρα ότι στόχος ήταν η κ. Τσατάνη.

Μάλιστα, υπήρχε προειδοποίηση και για επόμενες επιθέσεις, που στόχο δεν θα έχουν μόνο υλικές ζημιές, ενώ "έβαζαν στο κάδρο" και άλλους δικαστικούς που είχαν χειριστεί υποθέσεις που σχετίζονται με τους Πυρήνες της Φωτιάς.