X

Θεοδωράκης: η Κυβέρνηση έχει λογική σοβιετικών καθεστώτων

Να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες και στη συνέχεια να συγκροτηθεί ένα ισχυρό ΕΣΡ, κάλεσε την Κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ant1news

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής, όπου δημοσιογράφοι και τεχνικοί είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «μαύρο» στα κανάλια, την ώρα που πραγματοποιούνταν η κρίσιμη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ, άσκησε σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Όσοι έχουν κυβερνήσει έχουν αποδείξει ότι έχουν πρόβλημα με την πολυφωνία. Η προηγούμενη κυβέρνηση έχει ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ και αυτή η κυβέρνηση ρίχνει μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, καλούμε την κυβέρνηση να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και αμέσως μετά να συγκροτήσουμε ένα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το οποίο θα φροντίσει ώστε να υπάρξει ένα καινούριο τηλεοπτικό σκηνικό με πολλά κανάλια, με πολλά έσοδα για το κράτος και πολλούς εργαζόμενους.

Η λογική "κλείνω και περιορίζω τις αγορές" είναι λογική σοβιετικών καθεστώτων και όχι δυτικών κοινωνιών», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση καταθέσει τροπολογία για να πέσει «μαύρο» στα κανάλια που δεν έχουν αδειοτηθεί ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε.

«Είμαστε εξ αρχής αντίθετοι στην επιβολή κυβερνητικής εξουσίας στην τηλεόραση. Το έχουμε πληρώσει ακριβά και στο παρελθόν γιατί η εξάρτηση της τηλεόρασης ήταν πολλές φορές συνδυασμένη με τις δράσεις της όποιας κυβέρνησης.

Αυτό που λέμε λοιπόν είναι ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να επαναλαμβάνει, στη χειρότερη μορφή, τα λάθη του παρελθόντος. Θέλουμε ένα δυνατό Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, πολλά κανάλια, πολύ ανταγωνισμό, πλουραλισμό και πολλούς εργαζόμενους».