X

Παππάς: αν κριθεί αντισυνταγματικός ο διαγωνισμός γυρνάμε στην προηγούμενη κατάσταση

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στην τροπολογία που αποσύρθηκε. Δεν «βλέπει» εκλογές αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος.

Ant1news

«Να το ξανασκεφτεί» ζήτησε από τη ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο διαγωνισμός, είπε ότι τότε «γυρνάμε στην προηγούμενη κατάσταση», καθώς θα πρέπει να αναλάβει την αρμοδιότητα το ΕΣΡ και «αν αφαιρεθεί η δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού από το υπουργείο, δεν θα μπορώ να κάνω κάτι», όπως είπε, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.

«Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στην τροπολογία για να υπάρξουν συναινέσεις»

Αναφερόμενος στην τροπολογία, με την οποία θα πέσει "μαύρο" σε 5 ημέρες σε σταθμούς χωρίς άδεια,η οποία αναμένεται να επανακατατεθεί,ο κ. Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερες συναινέσεις. «Θα είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, πριν ψηφιστεί η τροπολογία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι θα ήταν προτιμότερο και για εκείνον να είχε πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός υπό την ευθύνη του ΕΣΡ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα», ενώ έκανε λόγο για θεσμικό αδιέξοδο.

«Να απαντήσει η Ν.Δ. γιατί δεν έκανε διαγωνισμό»

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι το τίμημα που εισέπραξε το Δημόσιο είναι υψηλό και στάθηκε στην ανάγκη «να προχωρήσουμε παρακάτω».

Έκανε επίσης λόγο για «δομική στρέβλωση» και «στρεβλή σχέση» που δημιουργούσε «καθεστώς αλληλεξαρτήσεων»,μέχρι τώρα στο τηλεοπτικό τοπίο,καλώντας τη Ν.Δ. να απαντήσει γιατί δεν διεξήγαγε διαγωνισμό τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Παππάς επέμεινε ότι μετά το διαγωνισμό η ποιότητα των προγραμμάτων διασφαλίζεται, ενώ χαρακτήρισε ως βασικότερο ζητούμενο την οικονομική βιωσιμότητα των καναλιών. Επικαλούμενος το Ινστιτούτο Φλωρεντίας, υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης για τη δημοπράτηση τεσσάρων αδειών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ επιπλέον δήλωσε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα δικαιωθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο «όπως δικαιώνεται στη συνείδηση του λαού».