X

Βρέθηκε ο αποστολέας της Καινής Διαθήκης στην Τσατάνη

Το "ύποπτο" δέμα είχε όνομα αποστολέα και οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να τον εντοπίσουν. Τι τους είπε όταν τον βρήκαν.

Ant1news

Ένας 78χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ είναι το άτομο που προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών για το ύποπτο δέμα που εστάλη στο σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, λίγες ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση έξω από την πολυκατοικία στην οποία διαμένει στα Εξάρχεια.

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο συνταξιούχος, κάτοικος Αγίου Δημητρίου, «της έστειλα την Καινή Διαθήκη για να την φυλάει ο θεός»!

Το δέμα που είχε βρει η Γεωργία Τσατάνη στο γραμματοκιβώτιο της και είχε καλέσει το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς το θεώρησε «ύποπτο» είχε όνομα αποστολέα και οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να τον εντοπίσουν.

Τα στοιχεία του 78χρονου, δεν τα γνώριζε η Εισαγγελέας Εφετών, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση των αρμόδιων αξιωματικών και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Λίγο αργότερα διαπίστωναν ότι ήταν ένα ακίνδυνο βιβλίο Καινής Διαθήκης που συνοδευόταν με ιδιόχειρο σημείωμα: «Σας εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας και καλό κουράγιο για τα όσα περνάτε. Να σας έχει καλά ο Θεός».

Ο συνταξιούχος, ατάραχος παραδέχτηκε πως εκείνος το έστειλε, ενώ ξάφνιασε ακόμη περισσότερο τους αστυνομικούς όταν τους εξομολογήθηκε πως είχε στείλει και μια Καινή Διαθήκη στον διοικητή του Α.Τ Ιτέας λίγο μετά την αποστολή βόμβας με καρφιά και μπουλόνια στις 29 Απριλίου του 2014 γράφοντάς του.