X

Πατέρας Γιακουμάκη: Έστειλα το παιδί μου για σπουδές και το πήρα νεκρό

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δεν γνώριζαν το μέγεθος του προβλήματος. Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.

Ant1news

Ξεκίνησε σήμερα με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες της μητέρας και του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που ξεκίνησε σήμερα.

Μία από την εντονότερες στιγμές στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν όταν ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη ανέφερε πως έστειλε το παιδί του να σπουδάσει και το πήρε νεκρό.

Ακόμη υποστήριξε πως δεν είχε άμεση ενημέρωση από την σχολή αλλά γνώριζε, μόνο τα όσα του είχε μεταφέρει η σύζυγός του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με την προϊσταμένη της εστίας.

Η μητέρα του Βαγγέλη ανέφερε πως πληροφορήθηκε από την προϊσταμένη της Εστίας ότι υπάρχει πρόβλημα με την παραμονή του παιδιού της, χωρίς να γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος. Ο γιος τους δεν είχε αποκαλύψει τι συνέβαινε, όπως ειπώθηκε, και συνήθιζε να λέει, «ήταν αστεία που έκαναν μεταξύ τους».

Μετά την εξέταση της μητέρας και του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε κατ’ εξαίρεση με τον Νίκο Δαβρή ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το μπούλινγκ το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.