X

Σεισμός στα Γιάννενα: Άνοιξε η γη στο Καλπάκι (βίντεο)

Δημιουργήθηκε «κρατήρας» μεγάλου βάθους σε περιοχή κοντά στο κέντρο του Καλπακίου. Τι λένε οι επιστήμονες.

Ant1news

Ενας τεράστιος "κρατήρας" άνοιξε σε περιοχή κοντά στο Καλπάκι Ιωαννίνων. 

Οι περίοικοι που διαπίστωσαν την υποχώρηση του εδάφους ενημέρωσαν αμέσως την δημοτική αρχή, την αντιπεριφέρεια και την Πολιτική Προστασία, ενώ με το νέο φαινόμενο θα ασχοληθεί εκ νέου το ΙΓΜΕ.

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες του epiruspost.gr, σε απόσταση "αναπνοής" βρίσκεται μια στάνη. Από τύχη την ώρα της κατάρρευσης του εδάφους, δεν βρίσκονταν εκεί ο βοσκός και τα ζώα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, που βρέθηκαν  στο σημείο, εκτιμάται πως το βάθος του «κρατήρα» που άνοιξε, ξεπερνά τα 20 μέτρα, ενώ η συνολική επιφάνεια της καθίζησης αγγίζει τα 200 τ.μ.

Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι σημειώνουν πως ποτέ κατά το παρελθόν, δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με ανάλογο γεωλογικό φαινόμενο.

Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και σημειώνονται κατολισθήσεις.

 

Ο Δήμαρχος Καλπακίου Κώστας Καψάλης, δήλωσε στο Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΙΓΜΕ κλιμάκιο του οποίου αναμένεται να έρθει στο σημείο της καθίζησης. Ο κ. Καψάλης είπε πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, η βύθιση του εδάφους έχει σχέση με τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην περιοχή.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν απο δύο ημέρες εντοπίστηκε «κρατήρας» σε παράδρομο της Εθνικής Ιωαννίνων – Άρτας αναγκάζοντας τις αρχές να αποκλείσουν την περιοχή.