X

“Σαρώνει” τη μισή χώρα η κακοκαιρία (βίντεο)

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, καλλιέργειες, σπίτια και καταστήματα. Στη «δίνη του κυκλώνα» Αθήνα, Μεσολόγγι, Ναύπακτος και Πάτρα.

Ant1news

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί τη δυτική και κεντρική Ελλάδα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Μεσολόγγι και στις γύρω περιοχές με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα να έχει υποβάλει αίτημα για να κυρηχθεί το Μεσολόγγι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Αθήνα άρχισε να βρέχει λίγο μετά τις 12:00, όταν η μέρα έγινε νύχτα και οι ουρανοί άνοιξαν. Η βροχή είναι πολύ ισχυρή, όπως και οι άνεμοι. Xαρακηριστικό είναι ότι, μέσα σε δύο ώρες η Πυροσβεστική είχε δεχτεί 100 κλήσεις κυρίως για άντληση υδάτων.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον Πειραιά, όπου λόγω των έργων που διενεργούνται στο κέντρο της πόλης, οι δρόμοι και τα ισόγεια σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από λασποβροχή.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στη συμβολή των λεωφόρων Γρηγορίου Λαμπράκη και Βασιλέως Γεωργίου, στο Πασαλιμάνι, στην Παλιά Κοκκινιά, στην Καστέλλα και στο Χατζηκυριάκειο. 

 

 

 

 

 

Προβλήματα έχουν σημειωθεί από το πρωί στη δυτική Ελλάδα. Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Πρέβεζα, Άρτα και Πάτρα πλήττονται από σφοδρές πλημμύρες από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, καλλιέργειες, σπίτια και καταστήματα, ενώ ο δυνατός άνεμος έχει προκαλέσει την πτώση δέντρων.

Το κύμα της κακοκαιρίας έπληξε ελαφρότερα τη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης βρέχει. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου έγιναν δύο τροχαία, στα οποία ενεπλάκησαν και λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ένα στην Εγνατία και ένα στην Τσιμισκή, με δύο τραυματίες, η μία εκ των οποίων μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

 

Πνίγηκε η δυτική Ελλάδα

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο.

 

 

Στο Μεσολόγγι η βροχή ξεκίνησε από τις 6 το πρωί, με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί τουλάχιστον 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, καθώς επίσης και για πτώσεις δέντρων.

 

 

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το αντλιοστάσιο απορροής ομβρίων, που βρίσκεται στην περιοχή, αδυνατώντας να απορροφήσει το μεγάλο όγκο του νερού.

Βλάβη έχει υποστεί και το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ που είναι κοντά στο ΤΕΙ και έτσι τα νερά κατευθύνονται προς την πόλη του Μεσολογγίου.

 

 

 

 

Ο δήμος έχει στείλει εκσκαφικά μηχανήματα για να δημιουργήσουν ανάχωμα για να αλλάξει η ροή του νερού προς τη θάλασσα.

 

 

 


Στην Ναύπακτο έχουν επίσης προκύψει σοβαρά προβλήματα, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και κάποιους από αυτούς να έχουν αποκλειστεί.

 

 

 

 

 

Πλημμύρες έχουν αναφερθεί και σε καλλιέργειες.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Πάτρα, όπου η καταιγίδα συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, προκαλώντας πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της πόλης.

 

 

 

 

 

Στην Πρέβεζα έχουν γίνει 20 αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική. 

Πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, στην πεδιάδα της 'Αρτας από τη δυνατή νεροποντή τα ξημερώματα. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

 

 

 

 

Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Φωτογραφίες, βίντεο: tempo24.gr, onairnews.gr, nafpaktianews.gr, epirusgtate.blogspot.gr, pireuspress.gr