X

Ένα γράμμα ψάχνει παραλήπτη 70 χρόνια μετά!

Αναζητούνται οι συγγενείς ενός Έλληνα κρατούμενου στο Νταχάου το 1945. Δύο αδέλφια έχουν ξεκινήσει μια συγκινητική προσπάθεια 70 χρόνια μετά τη συγγραφή του.

Ant1news

Μια συγκινητική προσπάθεια έχουν ξεκινήσει δύο αδέλφια, τα οποία αναζητούν τους απογόνους ενός άνδρα που βρέθηκε το 1945 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου!

Πρόκειται για κάποιον Στυλιανό Βαλμά, ο οποίος είχε γράψει ένα γράμμα για τη μητέρα του και το παρέδωσε στον παππού των δύο ανδρών που σήμερα κάνουν τη δική τους προσπάθεια για να βρει το γράμμα τον… δρόμο του.

Οι δύο νέοι βρήκαν τον φάκελο στα πράγματα του παππού τους, ανάμεσα σε βιβλία και έγγραφα από το 1800. Κατάλαβαν ότι ανήκε σε ένα συγκρατούμενο του παππού τους στον θάλαμο 58 του Νταχάου.

Πιθανόν ο Στυλιανός Βαλμάς έδωσε το γράμμα αυτό στον παππού τους για να το παραδώσει στην οικογένειά του. Για άγνωστο λόγο, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Από το γράμμα προκύπτει ότι το 1945 ήταν ο τρίτος του χρόνος στο Νταχάου. Είχε οικογένεια, σύζυγο και μία κόρη που την έλεγαν Ρίτα, ενώ είχε και αδερφές. Αν είχε εγγόνια σήμερα θα είναι περίπου 35-50 ετών.

«Θέλουμε να βρούμε έναν απόγονο του Στυλιανού Βαλμά, να του παραδώσουμε το γράμμα που προοριζόταν για την οικογένεια τους» αναφέρουν τα δύο αδέλφια τα οποία ζητούν να κοινοποιηθεί παντού η προσπάθειά τους.