X

Το Μεσολόγγι “μετρά τις πληγές του” από τη θεομηνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Μεσολογγίου. Χωρίς νερό οι κάτοικοι της πόλης. Σε ξενοδοχεία διανυκτέρευσαν οι πληγέντες.

Ant1news

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Μεσολόγγι που επλήγη από τις χθεσινές σφοδρές βροχοπτώσεις.

Η πόλη από το πρωί της Κυριακής είναι χωρίς νερό, λόγω της διακοπής ρεύματος, που δεν επιτρέπει τη λειτουργία του αντλιοστασίου του Ευήνου.

Εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα και στρέμματα καλλιεργειών έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες, ενώ πολλοί από τους δρόμους παραμένουν καλυμμένοι με νερά.

Συνεργεία του Δήμου συνέβαλαν στις επιχειρήσεις άντλησης υδάτων που πραγματοποιεί η Πυροσβεστική αδιάκοπα από χθες το μεσημέρι, ωστόσο, οι ζημιές είναι ανεπανόρθωτες.

Οι πληγέντες από τη θεομηνία διανυκτέρευσαν σε δύο ξενοδοχεία της πόλης, με μέριμνα του Δήμου.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μεσολογγίου συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής, ενώ αύριο Δευτέρα αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο του ΙΓΜΕ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών. 

Στην καταγραφή των ζημιών έχει ήδη προχωρήσει ο Δήμος της περιοχής, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Στη σύσκεψη ζητήθηκε από τους κοινοτάρχες να αναφέρουν ποιες περιοχές έχουν προτεραιότητα, ώστε να μη γιγαντωθούν τα προβλήματα.

Το μεσημέρι ο Δήμος μοιράζει φαγητό στις 15 οικογένειες, οι οποίες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία.

Επιπλέον, αύριο Δευτέρα, με απόφαση του αναπληρωτή Δημάρχου της περιοχής, θα παραμείνουν κλειστά το 5ο Νηπιαγωγείο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, τα κτήρια των οποίων έχουν υποστεί ζημιές.

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Μεσολογγίου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, την δημοτική αρχή Μεσολογγίου και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε άμεσα να κινηθούν όλες οι υπηρεσίες περιφέρειας και δήμου, ώστε να υπάρξει βοήθεια στους κατοίκους.

 

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Καπέλιος, ζήτησε να υπάρχουν αντλίες εφεδρεία ώστε αν χρειαστεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έρχονται να βοηθήσουν και από άλλες πόλεις να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, εκτός τον δικό τους, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν γρήγορα και άμεσα τους κατοίκους.

 

Στην συνέχεια είδαν από κοντά το αντλιοστάσιο όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα και μίλησαν και με κατοίκους της περιοχής που έχουν πληγεί από την χθεσινή νεροποντή.