X

Πωλητήριο σε 200000 ακίνητα σε όλη τη χώρα

Προκειμένου να απαλλαγούν από τις επιβαρύνσεις, ιδιοκτήτες ακινήτων βάζουν πωλητήριο. Τι λένε παράγοντες της αγοράς.

Ant1news

Πάνω από 200.000 κατοικίες διατίθενται προς πώληση σε όλη την Ελλάδα, με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί κατά 25%, σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς παράγοντες.

Ο λόγος που οι ιδιοκτήτες πήραν την απόφαση να πουλήσουν τα ακίνητα δεν είναι άλλος από τις επιβαρύνσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

"Η πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο, πριν τον αντικαταστήσει με έναν άλλο φόρο στην ακίνητη περιουσία, λειτουργεί επιβαρυντικά στην απόφαση των ιδιοκτητών. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός τους δεν σηκώνει άλλα βάρη, το στοκ των προς διάθεση κατοικιών αναμένεται να εκτιναχτεί τους επόμενους μήνες" σχολιάζουν κτηματομεσίτες.

Περίπου 99.000 κατοικίες διατίθενται προς πώληση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό για το σύνολο της χώρας να προσεγγίζει τις 110.000.

Σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες αν σε αυτόν τον αριθμό προστεθούν και οι κατασκευαστές τότε ο αριθμός ξεπερνά τις 200.000. Όπως σημειώνουν τα ακίνητα που πωλούνται είναι κυρίως δεύτερες κατοικίες  οι οποίες είχαν αγοραστεί με δάνειο και σκοπός των κατόχων τους ήταν η επένδυση.