X

Νέες λεωφορειακές γραμμές για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λόγω της αυξημένης κίνησης, αλλά και της ανάγκης να δημιουργηθεί στάση πιο κοντά στην είσοδο του Κέντρου.

Ant1news

Της Φαίης Χρυσοχόου

Τροποποιήσεις δρομολογίων και μια νέα, εξπρές γραμμή λεωφορείου από τον Σταθμό «Συγγρού- ΦΙΞ» προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σχεδιάζει ο ΟΑΣΑ.

Στόχος να αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση και να εξυπηρετηθεί το κοινό, το οποίο με βάση τα ισχύοντα δρομολόγια, αναγκάζεται σήμερα να περπατήσει περίπου 800 μέτρα απο την στάση του ΟΑΣΑ για να φθάσει στον χώρο του Κέντρου.

Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του έτους τροποποιείται η γραμμή 860, για να περνά και από τους Δήμους Ταύρου, Μοσχάτου, Ρέντη, Νίκαιας, Κορυδαλλού και Κερατσινίου, ώστε να διευκολύνονται οι κάτοικοι των περιοχών αυτών για την μετάβαση τους Κέντρο Πολιτισμού, ενώ δημιουργείται νέα στάση, πολύ κοντά στην είσοδο του κέντρου.

Επίσης, η γραμμή εξπρές Χ80 προς Πειραιά μέσω Συγγρού, θα σταματά σε στάση μπροστά στο Κέντρο.

Σε επόμενη φάση, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, θα λειτουργήσει νέα, απευθείας γραμμή από τον σταθμό του Μέτρο «Συγγρού-ΦΙΞ» προς το Κέντρο Πολιτισμού, κίνηση που κρίνεται «αναγκαία» δεδομένης της ολοκλήρωσης (τον Μάρτιο) της μεταφοράς της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Σήμερα, από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περνούν 4 γραμμές λεωφορείων μέσω της Λ. Συγγρού και 5 γραμμές μέσω της Λεωφόρου Ποσειδώνος, οι οποίες όμως κάνουν στάση σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων και την είσοδο του Κέντρου.