X

Σε λειτουργία η βάση αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο της Σύρου

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια παρουσία των τριών συναρμόδιων υπουργών. O πτητικός χρόνος πρόσβασης σε κάθε περιστατικό στις Κυκλάδες θα μειωθεί κατά 70 λεπτά.

Ant1news

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων, αλλά και των γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ, γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς ξεκινά η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αερόδρομιο της Σύρου.

O πτητικός χρόνος πρόσβασης σε κάθε περιστατικό στις Κυκλάδες θα μειωθεί κατά 70 λεπτά, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος των 4.000-5.000 ευρώ ανά περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο δαπανώνται 11 εκατ. ευρώ για αεροδιακομιδές, καθώς και δύο εκατ. ευρώ για μεταφορές με πλωτά μέσα.

Ταυτόχρονα, θα είναι εγκατεστημένο μόνιμα ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει και δύο κρεβάτια εντατικής θεραπείας, εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες. Τα εγκαίνια της μόνιμης πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Σύρου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Υγείας, Μεταφορών και Άμυνας, αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους τοπικών φορέων της Σύρου.

 

Σκοπός της σημερινής συμφωνίας είναι "ο χρόνος ανταπόκρισης στις κλήσεις του ΕΚΑΒ, που σήμερα έχει μειωθεί σε λιγότερο από 20 λεπτά, από την στιγμή που θα λάβουμε το αίτημα μετάβασης πτητικού μέσου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο και παράλληλα να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε και όποιο άλλο μέσο χρειαστεί από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας", τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

"Με τη συνεισφορά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι δυνατότητες αεροδιακομιδής αναβαθμίζονται σημαντικά, αρχικά στο νομό Κυκλάδων και σε δεύτερο χρόνο στο βόρειο Αιγαίο. Βεβαίως, η κεντρική διαχείριση παραμένει στο υπουργείο Υγείας, ο δικός μας ρόλος είναι καθαρά υποβοηθητικός" πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εκτιμώντας ότι με την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Σύρο δίνονται νέα δεδομένα για την περαιτέρω επιχειρηματική ανάπτυξη του νησιού.