X

Τι σκέφτονται τα ζώα όταν κοιμούνται;

Τι μπορεί να ονειρεύεται ένας σκύλος και τι μία γάτα; Μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά των τετράποδων φίλων μας καλύτερα και πώς; Μάθετε τις απαντήσεις.

Ant1news

Τι ονειρεύονται άραγε οι τετράποδοι φίλοι μας και γιατί κουνούν τα πόδια τους ή γρυλίζουν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους;

Μέχρι πρότινος υπήρχαν απλά υποθέσεις για το τι μπορεί να ονειρεύεται ένας σκύλος ή μια γάτα. Μια λιχουδιά, ένα θήραμα ή και μια ζαβολιά…

Μια ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο Harvard αποφάσισε όμως να δώσει επίσημες απαντήσεις στα ερωτήματα των ιδιοκτητών. Οι σκύλοι, λοιπόν, πιθανότατα ονειρεύονται τους ιδιοκτήτες τους!

Από τη στιγμή που είναι τόσο στενή η σχέση τους με τους ανθρώπους, το πιθανότερο είναι ότι ονειρεύονται τους ίδιους, τη μυρωδιά τους ή ακόμα και έναν «καυγά» που είχαν με τον ιδιοκτήτη τους!

Η Dr. Deirdre Barrett, καθηγήτρια και κλινική ψυχολόγος σχετικά με την θεωρία της Εξέλιξης στην Ιατρική Σχολή του Harvard, δήλωσε στο περιοδικό People πως παρ όλο που δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί με σιγουριά τι ακριβώς βλέπουν στον ύπνο τους, το συμπέρασμα είναι πως τα όνειρά τους τα αντλούν από την καθημερινότητά τους!

 

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση της γάτας; Η επιστήμονας παρέπεμψε σε παλιότερη έρευνα που υποστηρίζει πως πιθανώς οι γάτες να ονειρεύονται πως κυνηγούν το αγαπημένο τους θήραμα… τα ποντίκια!

Μπορούμε, μέσα από αυτά τα στοιχεία της έρευνας, να κάνουμε πιο γλυκά τα όνειρα των κατοικιδίων μας; Η απάντηση είναι ναι και ο τρόπος πολύ απλός και εύκολος! Χρειάζεται απλά να προσφέρετε καλύτερες εμπειρίες μέσα στη μέρα στα τετράποδα φιλαράκια σας. Εάν δε προτιμήσετε να τα φιλοξενήσετε, το βράδυ, στο δωμάτιο ή ακόμα και στο κρεβάτι σας, τότε ακόμα καλύτερα!