X

Πύρινα μέτωπα σε Σύρο και Κρήτη

Πολύωρη μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι.

Ant1news

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στην Αγία Μαρίνα της Σύρου.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια και οι κάτοικοι ήταν ανάστατοι. «Είμαστε στο έλεος του Θεού», δήλωσε ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ποσειδωνίας, Δημήτρης Νταλαχάνης, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν, έχοντας θεριεύσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Σημειώνεται ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχέραιναν οι άνεμοι που έπνεαν με ένταση έως και 8 μποφόρ. Από την πρώτη στιγμή είχαν σπεύσει στο σημείο 20 πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Μετά από περίπου 5 ώρες, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

 

«Ο Άγιος Δημήτριος και η αυταπάρνηση των πυροσβεστών έσωσαν το νησί και τις περιουσίες των κατοίκων», δήλωσε στο syrostoday.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος βρέθηκε ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, από την πρώτη στιγμή στην περιοχή του Μέγα Γιαλού.

 

Φωτιά ξέσπασε απόψε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Αγίας Βαρβάρας και Πρινιά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στο σημείο έσπευσαν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.