X

Κυρίτσης: τα ζητήματα της Κυβέρνησης δεν λύνονται με ανασχηματισμό

Πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους οι Φίλης και Σκουρλέτης, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει για την "υπόθεση Καπάκου".

Ant1news

«Δεν είμαι της άποψης ότι τα προβλήματα της κυβέρνησης λύνονται με ανασχηματισμούς» ανάφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

«Είναι λογικό να δηλώνουν τις προθέσεις τους (Φίλης και Σκουρλέτης), είναι απόλυτα θεμιτό για έναν υπουργό να λέει “εγώ θέλω να μείνω ή να φύγω”» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM και εξέφρασε την άποψη ότι και οι δύο Υπουργοί πρέπει να μείνουν στη θέση τους.

Ο κ.Κυρίτσης θεωρεί «ότι η κυβέρνηση προχωρά και δεν έχει ζητήματα αλλαγής σε πρόσωπα. Τα προβλήματα λύνονται στη βάση των πολιτικών αποφάσεων και των σχεδίων. Προβλήματα τα οποία  λύνονται με αντικατάσταση ενός προσώπου, είναι προβλήματα τα οποία έχουν οργανωθεί σε προσωπική βάση. Και δεν νομίζω ότι αυτήν την στιγμή έχουμε κάποια προβλήματα σε προσωπική βάση».

Για την προσφυγική κρίση και την επίσκεψη Ομπάμα

Για το Προσφυγικό είπε ότι «εάν η ΕΕ έκανε τα μισά απ’ όσα έπρεπε, η εικόνα θα ήταν καλύτερη» ενώ για την επίσκεψη Ομπάμα στα μέσα του επόμενου μήνα εξέφρασε αμφιβολίες για το αν η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδου θα μπορούσε «να τουμπάρει αυτό το σκηνικό διότι οι ΗΠΑ δεν είναι από τα συμβαλλόμενα μέρη της συνθήκης». «Όμως, μπορεί ενδεχομένως να πιέσει και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι αρκετά ευεπίφορες στις προτιμήσεις και στα γούστα των Αμερικάνων, να δουν την κατάσταση πιο ψύχραιμα και να μην βρίσκονται σε ξενοφοβικό παροξυσμό. Από όλες τις πλευρές, αν κάποιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα» πρόσθεσε.

Για την υπόθεση Καπάκου

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποπομπή του Σταύρου Καπάκου από την ΕΡΤ είπε ότι δεν του έκανε καθόλου καλή εντύπωση το γεγονός.

«Τον θεωρώ εξαιρετικό δημοσιογράφο, θεωρώ ότι οπουδήποτε έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, οπότε δεν συμφωνώ με το γεγονός, ότι δεν θα είναι αυτός ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ».