X

Εξέγερση στο hot spot στη Χίο

Φωτιές και συμπλοκές ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες στο hot spot της ΒΙΑΛ.

Ant1news


Επεισόδια με συμπλοκές ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο. Τα επεισόδια ξέσπασαν με αφορμή διαμαρτυρία γυναικών έξω από τους οικίσκους του Ευρωπαϊκού γραφείου υποστήριξης Ασύλου - European Asylum Support Office. 

Αιτία, για μια ακόμα φορά, η καθυστέρηση της διαδικασίας ασύλου, που έχει σαν αποτέλεσμα τον πολύμηνο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στο νησί, αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, όπου λειτουργούν καταυλισμοί φιλοξενίας. 

Θρυαλλίδα αποτέλεσε, όπως γράφει το politischios.gr, η έντονη διαμαρτυρία μίας Σύριας ενώπιον των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου. Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν με αποτέλεσμα συγγενείς της Σύριας να προπηλακίσουν εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου καθώς και άλλους εργαζομένους στους οποίους απαγόρευσαν την έξοδο από το κτίριο.

 

Αποτέλεσμα των εντάσεων ήταν οι γενικευμένες αναταραχές που οδήγησαν σε σπάσιμο γραφείων, σε πέταγμα καρεκλών και κατέληξαν σε τραυματισμό μίας εργαζομένης, ενός αστυνομικού και μίας μετανάστριας η οποία μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

 

Η επέμβαση των ΜΑΤ, που βρίσκονταν για προληπτικούς λόγους στο hotspot, υπήρξε άμεση απομακρύνοντας τους μετανάστες και βοηθώντας τους εργαζόμενους να εξέλθουν από το κτίριο.

Ακολούθησε διαβούλευση, αρκετή ώρα με τον βοηθό Αστυνομικού Διευθυντή Γιώργο Κεβόπουλο, ο οποίος κατάφερε να αποκαταστήσει την ηρεμία στον χώρο και να λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα συνεχιστεί η ένταση.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι εργαζόμενοι του κέντρου, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασύλου καθώς και οι υπάλληλοι των Μ.Κ.Ο. αποχώρησαν από το Hotspot για λόγους ασφαλείας.