X

Ξένος Τύπος: Βαρύ πλήγμα στην ελληνική κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ

Πώς μεταδίδουν τα διεθνή μέσα την είδηση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ant1news

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες απασχολεί τα μεγαλύτερα ξένα ενημέρωσης, που στην πλειονότητά τους κάνουν λόγο για βαρύ πλήγμα που υπέστη η ελληνική κυβέρνηση, αφού ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Το πρακτορείο Reuters γράφει πως "η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν ελαττωματική".

Μάλιστα το πρακτορείο, μιλά για "διακοπή της σταυροφορίας της κυβέρνησης, να ταράξει το αρρύθμιστο τηλεοπτικό τοπίο" και επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή μπορεί να καθορίσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο τίτλος του Associated Press είναι "ελληνικό δικαστήριο ακύρωσε τον διαγωνισμο για τις τηλεοπτικές άδειες – πλήγμα για την κυβέρνηση"

 

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει "ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μεγάλο πλήγμα καθώς δικαστηριο απέρριψε την αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου».Μάλιστα, η εφημερίδα σημειώνει ότι η απόφαση αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως μια «νέα σκούπα που θα καθαρίσει τη λάσπη στην πολιτική».

 

Η εφημερίδα Financial Times έχει τίτλο "το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα μπλόκαρε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ".

 

Σε ανάλογο ύφος κινούνται τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού και του γερμανικού τύπου, που επίσης μιλούν για «χαστούκι» στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και βαρύ χτύπημα στον έλληνα Πρωθυπουργό.