X

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Ant1news

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται μέχρι το πρωί της Τρίτης με κύριο χαρακτηριστικό τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Σήμερα από τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν η Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα οι νότιες Κυκλάδες και αργά το βράδυ οι νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως Κάσος, Κάρπαθος).

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη 6 και βαθμιαία στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Ύφεση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια και ανατολικά 6 και πιθανόν πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά τμήματα του νομού θα είναι τοπικά αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου.