X

Σύγκρουση ΝΔ-Κρέτσου για τα “email στις ελληνικές πρεσβείες”

Εκατέρωθεν βολές με ανακοινώσεις για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Liberal. Για συκοφαντία κατηγορεί τον Κρέτσο η ΝΔ. Για κιτρινισμό και δεξιά προπαγάνδα κάνει λόγο ο ΓΓΕ.

Ant1news

 

Σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και Λέυτερη Κρέτσου πυροδότησε ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας Liberal το οποίο αποκαλύπτει πως εστάλη email από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης του κ. Λευτέρη Κρέτσου με το οποίο καλούνται τα γραφεία Τύπου των πρεσβειών της χώρας μας στο εξωτερικό «να αξιοποιήσουν» άρθρο του ΓΓΕ. Στο άρθρο αυτό καθυβρίζεται τόσο ο η αντιπολίτευση όσο και η δικαιοσύνη της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την 28η Οκτωβρίου εστάλη με email από την  Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού της ΓΓΕ, προς όλες τις πρεσβείες της Ελλάδας στο Εξωτερικό,  άρθρο του Λ. Κρέτσου σε εφημερίδα των Αθηνών με τίτλο «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Μάλιστα, την ιστοσελίδα Liberal αναφέρει πως η υφισταμένη του Λ. Κρέτσου παροτρύνει τους δικούς της υφισταμένους να «αξιοποιήσουν» το άρθρο Κρέτσου, να το προωθήσουν δηλαδή, στα ΜΜΕ  της χώρας όπου υπηρετούν, ενημερώνοντάς τους παράλληλα ότι το «Γραφείο Τύπου της χώρας μας στο Παρίσι, έχει ήδη μεταφράσει το κείμενο Κρέτσου στη γαλλική γλώσσα»!

Στο άρθρο του ο ΓΓΕ, Λ. Κρέτσος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πολιτικοί βραχίονες των διαπλεκόμενων συμφερόντων», «το κράτος, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των επιδιώξεων και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της ηγεσίας της Ν.Δ.» ενώ επαναλαμβάνει την γνωστή του άποψη για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αναφέροντας ότι «Οι αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζουν τον σεβασμό των πολιτών».

Ακόμη, στο άρθρο αφήνονται  αιχμές για την ηθική των δικαστών του ΣτΕ, αφού αναφέρεται με δηκτικό τρόπο ότι «μπορεί κάποιοι δικαστές του ΣτΕ να είναι υπεράνω χρημάτων».

 

ΝΔ: ο πανικός και η κατρακύλα της κυβέρνησης και του Κρέτσου δεν έχουν τέλος

Άμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στο δημοσίευμα.

Η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως  «Η σημερινή αποκάλυψη της ιστοσελίδας "liberal" αποδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και προσωπικά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης».

Ταυτόχρονα η ΝΔ σημειώνει πως «ο κ. Κρέτσος, βαρύτατα εκτεθειμένος από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού - φιάσκου για τις τηλεοπτικές άδειες, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συκοφαντεί στα διεθνή ΜΜΕ την αντιπολίτευση και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας» και συμπληρώνει πως «ο πανικός και κατρακύλα της κυβέρνησης Τσίπρα- Παππά και του Κρέτσου δεν έχουν τέλος». «Ντροπή» καταλήγει η ΝΔ.

Κρέτσος: Σας ενοχλεί που κάναμε με επιτυχία τον διαγωνισμό για τις άδειες

Για κιτρινισμός και δεξιά προπαγάνδα κάνει λόγο στην απάντηση του ο Λ. Κρέτσος.«Το μπαλάκι ανάμεσα στο liberal.gr και στη ΝΔ είναι πια γνωστή πρακτική: το liberal.gr δημοσιεύει ταχα ανώνυμες αποκλειστικές πληροφορίες, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του κιτρινισμού και της δεξιάς προπαγάνδας, στις οποίες η ΝΔ σπεύδει ν’ απαντήσει, τάχα κι αυτή ευαισθητοποιημένη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμη διερωτάται «γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκε ποτέ όταν η ΝΔ συστηματικά απαξίωνε τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία αντί να λειτουργεί ως μέσο άσκησης επικοινωνιακής διπλωματίας είχε υποβαθμιστεί σε κυβερνητική μονταζιέρα;» ενώ αναφέρει πως «συμφωνούμε: Ντροπή!»

Τέλος ο ΓΓΕ, Λ. Κρέτσος υπογραμμίζει πως το γεγονός ότι η ΓΓΕΕ διοργάνωσε «με επιτυχία τον μοναδικό διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες που έγινε ποτέ στη χώρα μας, ενοχλεί».