X

Νέα δρομολόγια σε άγονες γραμμές από την Olympic Air

Σε τρεις νέες άγονες γραμμές θα πραγματοποιεί δρομολόγια η Olympic Air. Δείτε τα νέα δρομολόγια.

Ant1news

Τρείς νέες άγονες γραμμές ανέλαβε να πραγματοποιεί η Olympic Air, θυγατρική της Aegean καθώς εκδήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες εγγράφως την πρόθεσή της να εκτελεί από την 1η Απριλίου 2017 τα τακτικά αεροπορικά δρομολόγια από Αθήνα προς Μήλο, Νάξο και Σητεία, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα,. 

Το ενδιαφέρον της αεροπορικής εταιρίας εκδηλώθηκε κατ’ εφαρμογή του εδαφίου 2 της Παραγράφου 3 της υπ’ αριθμ. Δ1/Β/11372/1952/19-05-2016 Απόφασης περί «Παράτασης και τροποποίησης υποχρεώσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας που έχουν επιβληθεί σε είκοσι οκτώ τακτικές αεροπορικές γραμμές στο εσωτερικό της Ελλάδας σύμφωνα με τα Άρθρα 16, 17 και 18 του Κανονισμού (ΕΚ) 1008/2008». 

Έτσι, οι 14 από τις 28 γραμμές θα εξυπηρετούνται, χωρίς οι αεροπορικές εταιρείες να λαμβάνουν οποιοδήποτε οικονομικό αντιστάθμισμα.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένουν πλέον, επτά (άγονες) αεροπορικές γραμμές στο πλαίσιο διασφάλισης επαρκούς εξυπηρέτησης τακτικών αεροπορικών γραμμών σε συγκεκριμένα δρομολόγια που είναι ζωτικής, σημασίας στην ανάπτυξη των περιφερειών.

Ειδικότερα, οι 7 αεροπορικές γραμμές στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας είναι Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη - Σκύρος, Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Άκτιο - Σητεία, Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος, Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος, Ρόδος - Κως - Κάλυμνος - Λέρος - Αστυπάλαια.

Για τις γραμμές αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΥΠΑ θα προχωρήσει πιθανότατα στις 19/12, σε διαγωνισμό για την ανάθεση εκμετάλλευσης τους, για το χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου 2017 έως 31 Μαρτίου 2021.