X

Ένας 84χρονος σταμάτησε με τρικλοποδιά ληστή κοσμηματοπωλείου (Βίντεο)

Ο ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε κατά την προσπάθειά του, αφού έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Ο δράστης συνελήφθη.

Ant1news

Ένας 84χρονος έβαλε το… πόδι του και βοήθησε έτσι στη σύλληψη ενός ληστή κοσμηματοπωλείου στο Σαντιάγο της Χιλής.

Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε βγει για ψώνια, με τη σύζυγό του, σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, όταν άκουσε μία κοπέλα να φωνάζει «Βοήθεια, σταματήστε τον!».

Βλέποντας έναν νεαρό να τρέχει προς το μέρος τους, ενστικτωδώς άπλωσε το πόδι του και έβαλε τρικλοποδιά στον ληστή. Με τη φόρα που είχε, ο κακοποιός, που είχε μόλις ληστέψει κοσμηματοπωλείο μαζί με άλλα δύο άτομα, σωριάστηκε λίγα μέτρα μακρύτερα και συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν και τον ακινητοποίησαν.

Στην προσπάθειά του, ο 84χρονος Ραούλ Μουνιόθ, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, χάνοντας τις αισθήσεις του.

«Άκουσα μία κοπέλα να φωνάζει “Βοήθεια! Πιάστε τον, σταματήστε τον, φρουροί…”. Καθώς περνούσε από δίπλα μου, άπλωσα το πόδι μου και μετά… έχασα τον κόσμο. Δεν ξέρω τι συνέβη από εκεί και πέρα», δήλωσε ο Μουνιόθ από το κρεβάτι του νοσοκομείου, στο οποίο διακομίστηκε.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, διακρίνεται καρέ-καρέ η προσπάθεια του 84χρονου να σταματήσει τον ληστή.

Έχοντας πλέον σωριαστεί και ο ίδιος λιπόθυμος στο έδαφος, η σύζυγός του, Γκιγιερμίνα Φουέντες, σπεύδει από πάνω του και τον ρωτάει με αγωνία «Γιατί το έκανες αυτό;». «Φοβήθηκα ότι μπορεί να ήταν νεκρός», παραδέχεται η γυναίκα, που αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι είχαν επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο για να της αγοράσει ένα δώρο γενεθλίων.

«Η αντίδρασή μου ήταν ενστικτώδης. Αν είχα ενεργήσει με τη λογική, δεν θα έκανα το παραμικρό», εξομολογήθηκε ο 84χρονος.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως ο δράστης ήταν ένας 15χρονος, ο οποίος λήστεψε το κοσμηματοπωλείο μαζί με την 43χρονη μητέρα του (που συνελήφθη επίσης) και άλλο ένα άτομο, το οποίο κατάφερε να διαφύγει.