X

Συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου μπροστά στον Ξανθό (Βίντεο)

Πολιορκήθηκε από διαδηλωτές ο υπουργός Υγείας έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ant1news

Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, πριν από τη συνάντησή του με εργαζομένους στο ΠΑΓΝΗ.

Κατά την άφιξή του, ο υπουργός έγινε δεκτός με έντονες αποδοκιμασίες, ενώ συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι έκαψαν μπροστά του τις επιστολές του Γιώργου Κατρούγκαλου, όπως φαίνεται και στις εικόνες που εξασφάλισε το neakriti.gr.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, στη Βουλή, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι οι συνταξιούχοι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται για τις περικοπές, επιρρίπτοντας ωστόσο τις ευθύνες στις προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κατά τις συναντήσεις τους με τον Κρητικό υπουργό τόσο στο ΠΑΓΝΗ, όσο και στο Βενιζέλειο, πίεσαν τον Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα που μαστίζουν τον τομέα της Υγείας, με αφορμή και τις κυβερνητικές εξαγγελίες που ουδέποτε πήραν σάρκα και οστά.

 

 

 

 

Ξανθός: αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εικόνες αποδοκιμασίας

"Θεωρώ ότι η κοινωνική διαμαρτυρία αυτή την περίοδο στη χώρα είναι και δικαιολογημένη και ενδεχομένως αναμενόμενη. Δεν έχουμε αλλεργία απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία, ούτε αλλεργία απέναντι στον κόσμο που αγωνίζεται και διεκδικεί (...). Τα προβλήματα υπάρχουν είναι γνωστά, καλώς αναδεικνύονται. Τα σωματεία διεκδικούν. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούει, να διαλέγεται. Θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο γόνιμου διαλόγου και πολιτισμένου διαλόγου σχολίασε" ο υπουργός Υγείας.

Πρόσθεσε, επίσης, πως: "Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εικόνες αποδοκιμασίας και να δημιουργήσουν πολιτικό γεγονός και μία εικόνα που υποτίθεται οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Εμείς είμαστε άνθρωποι της δημόσιας περίθαλψης. Εγώ σε αυτό το νοσοκομείο έχω κάνει ειδικότητα. Έχουμε γνωστούς, φίλους. Έχουμε δουλέψει μαζί και έχουμε αγωνιστεί μαζί για να υπάρχει αξιοπρέπεια στην περίθαλψη στη χώρας μας. Αυτό είναι το ζητούμενο και νομίζω θα προχωρήσουμε αταλάντευτα σε αυτό".