X

“Καλησπέρα σας, κύριε Σεφέρη”: Το πρώτο βιβλίο της Μαρίας Χούκλη

Η Μαρία Χούκλη παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Καλησπέρα σας κύριε Σεφέρη» από τις εκδόσεις Ποταμός.

Ant1news

Της Άντας Τράκου

Η Μαρία Χουκλη στο βιβλίο της «Καλησπέρα σας, κύριε Σεφέρη» από τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ, παρουσιάζει μια διαφορετική συνέντευξη με τον νομπελίστα ποιητή.

Μια συνέντευξη που δημιουργήθηκε με τον αντίστροφο τρόπο: στις απαντήσεις του Γιώργου Σεφέρη, μέσα από το ποιητικό και δοκιμιακό του έργο, τα ημερολόγια και τη βιβλιογραφία, η Μαρία Χούκλη έθεσε τα ερωτήματα.

Η Μαρία Χούκλη, «ρωτά» τον  μεγάλο έλληνα ποιητή για τη Σμύρνη, το φευγιό για την Αθήνα, για την διχασμένη του καρδιά, για την πολιτική, την τέχνη και τη μουσική, για  την Κύπρο που λάτρεψε, τον Θεόφιλο και τον Μακρυγιάννη, για την Μαρώ, για τον γυρισμό του ξενιτεμένου και για τον Ελληνισμό, στον οποίο πίστεψε τόσο πολύ.

Η γνωριμία της με τον Γιώργο Σεφέρη έγινε με τα ποιήματα του, που πήρε ως βραβείο αριστείας, στο σχολείο. Η απάντηση στο ερώτημα "πώς θα ήταν να άνοιγε μια κουβέντα μαζί του;", ήρθε με αυτή τη συνέντευξη, που αρχικά γεννήθηκε ως θεατρικός λόγος στο Φεστιβάλ Καβάλας, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον ποιητή.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Καλησπέρα σας, κύριε Σεφέρη», έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία πλήθους κόσμου.