X

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου

Το μεσημέρι η συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Πότε θα γίνουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής. Τα μηνύματα του Πρωθυπουργού προς τα μέλη της Κυβέρνησης.

Ant1news

Στις 12.30 θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού που θα δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Οι τελετές παράδοσης παραλαβής στα υπουργεία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

Χθες μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο. Το ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

«Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγεί επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας μετά την ορκωμοσία συναντήθηκε και με τα νεότερα, ηλικιακά μέλη της κυβέρνησης. 

Οι υπουργοί συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό  για τα άμεσα καθήκοντα τόσο της νέας κυβέρνησης, όσο και για τις αρμοδιότητές τους.

«Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους Υπουργούς και τους αναπληρωτές Υπουργούς.