X

“Mea culpa” για διπλό νόμισμα από τον νέο Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης» είπε ο Δ. Παπαδημητρίου, κατά την παράδοση του Υπουργείου απο τον Γ. Σταθάκη.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου 

Αναγνωρίζοντας ότι έκανε λάθος για το διπλό νόμισμα παρέλαβε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο νέος Υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν ακαδημαϊκός, αλλά όταν έρθει η στιγμή να υλοποιήσεις ένα πρόγραμμα, τότε καταλαβαίνεις ότι μπορεί να έχεις κάνει λάθος».

Αυτό υποστήριξε σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του, παλαιότερα, ότι η Ελλάδα χρειάζεται διπλό νόμισμα.

Την ίδια ώρα ο νέος Υπουργός υποστήριξε ότι υπάρχουν επενδυτές που θα τους ενδιέφερε να επενδύσουν στην Ελλάδα και ανέφερε χαρακτηριστικά τους τομείς της Φαρμακοβιομηχανίας, της Ενέργειας και του Τουρισμού, ενώ προσέθεσε ότι πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης.

 

Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε, κατά την τελετή παραλαβής, ότι από την επιτυχία των επενδύσεων και τις ανάπτυξης θα κριθεί και το πόσο γρήγορα θα ανακουφιστούν οι πολίτες από τα βάρη.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, που αναλαμβάνει τον ευαίσθητο τομέα της Ενέργειας, εστίασε σε τέσσερα εργαλεία που προχώρησαν επί υπουργίας του και αυτά όπως είπε ήταν: ο αναπτυξιακός νόμος, τα «κόκκινα» δάνεια, οι δημόσιες συμβάσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιχειρηματικότητα.

Όπως είπε κ. Σταθάκης ο νέος αναπτυξιακός νόμος αλλάζει το επιχειρηματικό περιβάλλον στην χώρα για να προχωρήσουν οι επενδύσεις.

Αιχμηρό σχόλιο Δήμα για την υπουργοποίηση Παπαδημητρίου

Για την τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ως επικεφαλής στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μίλησε ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Δήμας. Σε δηλώσεις του στο Βήμα FM, ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας επέλεξε συνειδητά, για υπουργό Οικονομίας, έναν άνθρωπο που μπορεί να μη ντύνεται σαν τον Βαρουφάκη, αλλά πιστεύει τα ίδια πράγματα με αυτόν».