X

Επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων για ιδιωτική μονάδα συντήρησης αεροσκαφών

Με την επένδυση ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας ενώ θα αναβαθμιστεί και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Ant1news

Μονάδα συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών δίπλα στο Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου σκοπεύει να δημιουργήσει επενδυτικό fund.

Σύμφωνα με τον  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, πρόκειται για επένδυση ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα ανοίξει 150 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Οι επενδυτές, σύμφωνα με το taxydromos.gr,  έχουν αγοράσει έκταση γης, γεγονός που καθιστά σίγουρη την επένδυση, αν και προς στιγμήν επιθυμούν να διατηρούν την ανωνυμία τους.

Το γεγονός έχει προκαλέσει διάχυτη αισιοδοξία στους φορείς της περιοχής.  Η μεγάλη επένδυση εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξει και για τις οποίες υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη εν μέσω κρίσης, θα συμβάλει και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου και κατ’ επέκταση του τουρισμού.

Η μονάδα συντήρησης και επισκευής επιβατικών αεροσκαφών θα λειτουργήσει σε έκταση που συνορεύει με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Τα σχέδια της επένδυσης έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία και αναμένεται η έγκρισής τους ώστε να δοθεί και το πράσινο φως.