X

Οι προτεραιότητες της νέας υφυπουργού Οικονομικών

Σε κλίμα συνεργασίας και με ευχαριστίες έγινε η ανταλλαγή του χαρτοφυλακίου του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ στην υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ant1news

Στην νέα υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή, πλαστικό χρήμα, εθελουσία αποκάλυψη εισοδημάτων και οι άλλες προτεραιότητες θα είναι δικές μου προτεραιότητες στο υπουργείο. Θα καταφέρουμε να κάνουμε πράγματα εκτός από τις δεσμεύσεις μας», σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, συμπληρώνοντας ότι, «εκείνα είναι πώς θα καταφέρουμε να δώσουμε κάποια πράγματα φροντίζοντας την καθημερινότητα του Πολίτη».

«Είναι πολύ βαρύ το έργο που αφήνει ο Τρύφων Αλεξιάδης και οφείλουμε ως κυβέρνηση, όχι μόνο να το συνεχίσουμε ,αλλά και να το ολοκληρώσουμε», είπε και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που την τίμησε για αυτήν τη θέση.

Αλεξιάδης: έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα Έσοδα, κατά την παράδοση υπογράμμισε τα όσα επετεύχθησαν το προηγούμενο διάστημα στον τομέα των εσόδων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υπέρβαση των στόχων, αλλά και στους ελέγχους που έγιναν.

«Δεν υπάρχουν άβατα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τ.Αλεξιάδης και μίλησε για την πρόοδο που σημειώθηκε στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών προϊόντων, αλλά και για τις νέες ταινίες στα τσιγάρα.

Αναφέρθηκε επίσης, στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενοικίων της Δημόσιας Περιουσίας, αλλά και στις φορολογικές διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή. «Ανταποκριθήκαμε και καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τις ομιλίες στη Βουλή», είπε σχετικά.

«Δεν δίστασα να συγκρουστώ με συμφέροντα και διαδικασίες παρασκηνίου γιατί αυτή ήταν η εντολή που είχα. Το μόνο που μετάνιωσα ήταν που δεν τις έκανα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα. Επιστρέφω σαν υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών. Έκανα το καθήκον μου, δεν διεκδικώ το αλάθητο, δεν θεωρώ ότι τα έκανα όλα σωστά. Έκανα ότι ήταν ανθρώπινο δυνατό», είπε τέλος ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του