X

Νέα στοιχεία-σοκ για την δράση της “συμμορίας της χλιδής” (βίντεο)

Προφυλακιστέοι οι 11 από τους 20 κατηγορούμενους. Πως "χτυπούσαν" τα μέλη της σπείρας και πως παραπλανούσαν την αστυνομία.

Ant1news

Στην φυλακή θα οδηγηθούν οι 11 από τους 20 κατηγορούμενους στην μεγάλη υπόθεση της σπείρας διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών, που απολογήθηκαν στους ανακριτές Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα.

Οι κατηγορούμενοι, λογοδότησαν για σωρεία κατηγοριών που αφορούν την συμμετοχή τους σε συνδεόμενες μεταξύ τους ομάδες, οι οποίες σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες κλοπές με τεράστιας αξίας λεία.

Οκτώ κατηγορούμενοι από αυτούς που οδηγήθηκαν την Δευτέρα στην Ευελπίδων, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του κυκλώματος των διαρρηκτών, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση διακεκριμένη με κατοχή όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.

 

Απολογούμενοι στους ανακριτές, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην δράση της οργάνωσης.

Την Τρίτη θα οδηγηθούν ενώπιον των ανακριτών άλλοι 21 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, στους οποίους αποδίδεται πιο καίριος ρόλος στην δομή και λειτουργία της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης.

Πως δρούσε η σπείρα

Την ίδια ώρα ο τρόπος που δρούσαν τα μέλη της σπείρας και τα χτυπήματά τους ήταν καλά σχεδιασμένα γι' αυτό και παρέμεναν ασύλληπτα.  

Τις περισσότερες φορές, ένα μέλος χτυπούσε το κουδούνι, για να βεβαιωθούν ότι δεν είναι κανένας στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ συνεργός τους ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, παρακολουθώντας ταυτόχρονα με έναν ασύρματο τις συχνότητες των αστυνομικών και τις επικοινωνίες τους, ώστε εάν ακούσει ότι κατευθύνονται στο σημείο της διάρρηξης, να τους ενημερώσει και να εξαφανιστούν. 

Σε πολλές περιπτώσεις, τα σπίτια-στόχοι της μαφίας είχαν συναγερμό και τον παρέκαμπταν βυθίζοντας τη σειρήνα του συναγερμού σε έναν κουβά γεμάτο με νερό ή στην πισίνα του σπιτιού, εάν υπήρχε. Έτσι τον απενεργοποιούσαν κι έκαναν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. 

Παραπλανητικά τηλεφωνήματα  

Μελετώντας τον τρόπο δράσης τους οι αστυνομικοί είδαν ότι πολύ συχνά τα μέλη της σπείρας έκαναν παραπλανητικά τηλεφωνήματα στο 100 για ανύπαρκτα περιστατικά, προκειμένου να κατευθύνουν τους αστυνομικούς σε σημεία μακριά από εκείνα, όπου δρούσαν. Ακόμα και σε περίπτωση καταδίωξης, μέλος έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε ότι είδε το ύποπτο όχημα, που έψαχναν οι αστυνομικοί σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. 

 

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ και ένας… αστυνομικός διευθυντής 

Εν τω μεταξύ, στο στόχαστρο των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ μπαίνει αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης μεταναστών, αλλά είχε αθωωθεί. 

Στις συνομιλίες, ακούγεται ο ανώτερος αξιωματικός να συνομιλεί με ηγετικό στέλεχος της συμμορίας και ουσιαστικά να του αναμεταδίδει τα όσα διαβιβάζουν στους ασυρμάτους τους οι αστυνομικοί. Αυτός ήταν -σύμφωνα με τους αξιωματικούς που εξάρθρωσαν τη μαφία της χλιδής- ένας από τους λόγους, που κατάφερναν να μείνουν ασύλληπτοι οι διαρρήκτες.