X

Νέα διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων διαμαρτύρονται για τον πλειστηριασμό κατοικίας μιας 63χρονης με προβλήματα υγείας. Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι.

Ant1news

Διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποίησαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης έξω από την Ε' ΔΟΥ στην πλατεία Αντιγονιδών.

Φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πανό και μοιράζοντας φυλλάδια, τα μέλη του Συντονισμού εναντιώνονται στους πλειστηριασμούς κατοικιών από τις τράπεζες και ειδικότερα για την πρώτη (και μοναδική) κατοικία μιας 63χρονης γυναίκας με προβλήματα υγείας που πρόκειται να βγει στο σφυρί, ένα σπίτι 61τ.μ. στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη ΔΕΗ κοντά στα δικαστήρια για τις διακοπές ρεύματος στις 13:00 μ.μ.

Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

Τη συνέχιση της αποχής αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αύριο Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους ζητεί: α) τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών και β) την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες, όπως έχει ανακοινώσει.

Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησο­μένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, όταν κριθεί αναγκαίο.