X

Μάχη με τα κύματα για να δέσει το πλοίο (φωτο)

Επεισοδιακή ήταν η προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι της Σικίνου. Οι άνεμοι έπνεαν θυελλώδεις, ο καπετάνιος όμως κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Ant1news

«Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» λέει ο λαός. Η παροιμία ταιριάζει γάντι στον καπετάνιο του Aqua Spirit που έδωσε μάχη με τα κύματα για να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι της Σικίνου. Αλλά τελικά τα κατάφερε.

Οι νότιοι άνεμοι στη Σίκινο ήταν θυελλώδεις και η προσέγγιση του πλοίο ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο επίμονος καπετάνιος του  Aqua Spirit Νίκος Μπαλόπητος, κατάφερε να δέσει το πλοίο στο λιμάνι παρά την αγριεμένη θάλασσα, χάρη στις δεξιότητες του αλλά και στη συντονισμένη προσπάθεια του πληρώματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλοίο δένει με επεισοδιακό τρόπο σε νησί. Ειδικά στις Κυκλάδες όπου τα περισσότερα λιμάνια είναι απροστάτευτα από τα μανιασμένα κύματα, πολλές είναι οι φορές που έχουμε δει πλοία να δένουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χάρη στους κατάλληλους χειρισμούς των καπετάνιων.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Παναγιώτης Κουντούρης κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την υπερπροσπάθεια του καπετάνιου και ανέβασε  την φωτογραφία στο facebook.