X

Διαμαρτυρίες για την καταδίκη άνεργου επιβάτη του ΟΑΣΘ (φωτο)

Σε 22 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ένας επιβάτης που δεν είχε εισιτήριο. Τι ισχυρίζονται οι δύο πλευρές.

Ant1news

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μέλη της Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών της πόλης, για να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε άνεργο άνδρα, ο οποίος καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, επειδή δεν είχε κόψει εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Το περιστατικό είχε συμβεί το 2011, όταν ο άνεργος άνδρας και οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ κατέληξαν σε καβγά, μετά από έλεγχο που του έκαναν, για να καταλήξουν όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου.

Ο άνδρας είχε καταθέσει μήνυση κατά των ελεγκτών για παράνομη κατακράτηση και εξύβριση, η οποία μπήκε στο αρχείο, ενώ οι ελεγκτές είχαν καταθέσει μήνυση σε βάρος του για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωνα με μάρτυρα της υπόθεσης, οι ελεγκτές τράβηξαν τον επιβάτη σε μία γωνία και δεν τον άφησαν να κατεβεί από το λεωφορείο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης των ελεγκτών, ο επιβάτης τους είπε ότι, «δεν ξέρετε με ποιον πάτε να τα βάλετε. Πληρώστε το πρόστιμο», ενώ εκείνοι ανταπάντησαν ότι δεν είναι δυνατόν για την περίπτωση όπως αυτή, ενός ανέργου, να υπάρχει δίωξη.