X

Πέθανε ο Περίκο Φερνάντες

Έφυγε απο την ζωή σε ηλικία μόλις 64 ετών.

Ant1news

Απεβίωσε σήμερα το πρωί σε νευροψυχιατρικό κέντρο, κοντά στην πόλη Σαραγόσα, σε ηλικία 64 ετών, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, Περίκο Φερνάντες. Για χρόνια υπέφερε από πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Aλτσχαιμερ και του διαβήτη, και βρισκόταν υπό την φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών, των αρχών της Αραγονίας.

Γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου 1952, ο Φερνάντες, ήταν μία από τις πιο σημαντικές μορφές του ισπανικού αθλητισμού στις αρχές της δεκαετίας του '70. Μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και βλέποντας τον Μοχάμεντ Αλι στην τηλεόραση, αγάπησε την πυγμαχία.

Η άνοδός του ήταν ραγδαία. Κέρδισε τον πρώτο του εθνικό τίτλο στις 3 Μαρτίου, 1973, στη συνέχεια ήρθε ο ευρωπαϊκός τίτλος, στις 26 Ιουλίου, 1974 και τέλος, ο παγκόσμιος, στη Ρώμη, ενάντια στον Ιάπωνα Φουρουγιάμα, στις 21 Σεπτεμβρίου 1974.

 

Μετά την αποχώρησή του από τα ρινγκ, πέρασε σε συνθήκες φτώχιας, φτάνοντας να ζει στον δρόμο. Από το 2011, γνώρισε την βοήθεια των αρχών της Αραγονίας. Η υγεία του επιδεινώθηκε μέχρι που πριν από λίγους μήνες, εισήχθη στο νευροψυχιατρικό κέντρο, όπου και πέθανε.