X

Αυξήσεις “φωτιά” σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ και τηλέφωνα

Καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων εν όψει. Αυξάνονται σημαντικά οι συντελεστές φορολόγησης. Ποιοι θα πληρώσουν το "μάρμαρο".

Ant1news

«Βροχή» φοροεισπρακτικών μέτρων θα φέρει ο νέος χρόνος, με εκατομμύρια φορολογούμενους να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο με φόρους τους οποίους δεν θα μπορούν πλέον να πληρώσουν.

Μεταξύ άλλων από την 1η του έτους αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα, επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, σύμφωνα και με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, αυξάνονται οι φόροι στα καύσιμα και τα τσιγάρα, ενώ επιβάλλονται νέοι φόροι στην κατανάλωση καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Και δεν φθάνουν μόνο αυτά, με την έλευση του 2017 θα καταργηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου και θα αυξηθούν σημαντικά οι ασφαλιστικές εισφορές για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Η κατάσταση άλλωστε είναι ήδη ασφυκτική, καθώς εφαρμόζονται ήδη κι άλλα μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου και η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ποιοι καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο»; Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι με μεσαία και υψηλά εισοδήματα θα είναι αυτοί που θα δουν τους φόρους επί των εισοδημάτων τους να αυξάνονται συνολικά κατά 1,45 δισ. ευρώ!