X

Ελεύθεροι σκοπευτές, μίνι νοσοκομείο και το “κτήνος” για την έλευση Ομπάμα

"Κλοιός" απο μέτρα σε ξηρά, αέρα και θάλασσα. Απαγόρευση διαδηλώσεων. Που θα μείνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε τι ελπίζει το Μαξίμου. Το πρόγραμμα των συναντήσεων.

Ant1news

Με απόρθητο φρούριο μοιάζει ήδη από σήμερα η Αθήνα εν αναμονή της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας.

Ο Ομπάμα αναμένεται να φθάσει νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης και σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, θα επισκεφθεί την Ακρόπολη, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο. 

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δημόσια ομιλία του απερχόμενου Προέδρου, την Τετάρτη, και για το λόγο αυτό το ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό για το ευρύ κοινό μέχρι και την Τετάρτη.

«Φρούριο» θυμίζει και η περιοχή, όπου αναμένεται να καταλύσει ο Μπαράκ Ομπάμα και η συνοδεία του, στα νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με στολές και πολιτικά, ακόμα και κλούβες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει ήδη το ξενοδοχείο.

Παράλληλα, αλλάζουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί προκειμένου να διασφαλισθεί ότι η επίσκεψη στην Αθήνα δεν θα σημαδευτεί από απρόοπτα, ενώ μεγάλος εκτιμάται ότι θα είναι και ο αριθμός των Αμερικανών αστυνομικών που θα βρεθούν στην Αθήνα.

Εξονυχιστικοί θα είναι οι έλεγχοι από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών, ενώ σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές.

Στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας συνέβαλαν τόσο η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλίας, όσο και οι απειλές από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ότι θα «χαλάσουν τη γιορτή».

 

Στην Αθήνα το "κτήνος" του Ομπάμα

Στην Αθήνα βρίσκονται από την Παρασκευή οχήματα ασφαλείας του προέδρου, μεταξύ των οποίων και το θωρακισμένο όχημα με το οποίο κινείται πάντα ο Μπαράκ Ομπάμα στα ταξίδια του.

Πρόκειται για μία Cadillac που διαθέτει πόρτες με πάχος 20 εκατοστά και τζάμια 13 εκατοστά, ικανά να σταματήσουν επιθέσεις από κάθε τύπου πολεμικό όπλο, ακόμη και πυραύλους.

Το θωρακισμένο όχημα που είναι γνωστό ως "κτήνος" έχει ακόμα και προστατευμένο ρεζερβουάρ για την περίπτωση που τρυπήσει σε κάποιο ατύχημα ή από ανταλλαγή πυρών.

 

Στη χώρα μας έφθασαν και 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Με αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού κατέφθασαν και περίπου 300 πράκτορες, στρατιωτικός εξοπλισμός αλλά και ένα ελικόπτερο, το οποίο θα ακολουθεί τον Αμερικανό πρόεδρο στις μετακινήσεις του.

Το πρόγραμμα των επαφών Ομπάμα

Στην δημοσιότητα δόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας από την Προεδρία της Δημοκρατίας, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, που αφορά τις αυριανές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς επίσης και το δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχθεί στις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στις 14:30, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Τέλος, στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάντηση ή πορεία, για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ομπάμα στην Αθήνα. Μάθετε σε ποιες περιοχές και για ποιες ώρες, πατώντας ΕΔΩ.

Παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων όμως το ΠΑΜΕ διοργανώνει, αύριο στις 6:30 το απόγευμα, συγκέντρωση στην Ομόνοια κατά της επίσκεψης Ομπάμα στη χώρα μας.

Στη λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου σε ξενοδοχείο της περιοχής αναμένεται να καταλύσει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού. Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 15:00, έως την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 14:00.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα συνθήματα περί «δημοκρατίας» πάνε περίπατο, όταν οι κυβερνήσεις υλοποιούν αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, είτε αυτές αφορούν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, είτε τη συμμετοχή της χώρας μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, όπως αυτοί των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που εξελίσσονται στην περιοχή μας. Για όλα αυτά άλλωστε έρχεται κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα πρέπει να καταδικάσουν και να απαντήσουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την πολιτική που τον υπαγορεύει, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και της νεολαίας, την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6:30μμ, στην Ομόνοια», προσθέτει το ΚΚΕ.