X

Στους δρόμους οι διαδηλωτές για Ομπάμα και Πολυτεχνείο

Αρκετές οι συγκεντρώσεις αλλά και οι πορείες διαμαρτυρίας παρά την απαγόρευση που ανακοίνωσε η αστυνομία. Επί ποδός οι Αρχές.

Ant1news

 

Με διαδηλωτές αναμένεται να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας, το απόγευμα της Τρίτης, τόσο για την έλευση του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, όσο όμως και για την επέτειο του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση των δημόσιων διαδηλώσεων που ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη το απόγευμα καλούν το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις γυναικών, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Με σύνθημά τους «ο Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος» αντιδρούν στην έλευση του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

Συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο 15 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην Ομόνοια. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Κυβέρνηση κάνοντας λόγο για προκλητική απαγόρευση των διαδηλώσεων και καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να δώσουν σε αυτή την απαγόρευση μαζική απάντηση αλλά και ενάντια στον Αμερικανό πρόεδρο " κύριο εκπρόσωπο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ,με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο". Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι κ. Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα στους "ιμπεριαλιστικούς" σχεδιασμούς στην περιοχή και την πιο ενεργό συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς.

Σε συγκέντρωση στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο και σε πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 5:00 το απόγευμα, ενώ μία ώρα αργότερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη. Σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης καλεί η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), παραμονές της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ημέρα στις 17:30 επίσης στο Πολυτεχνείο θα συγκεντρωθούν η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ». Στις 18:00 της Τρίτης στο Πολυτεχνείο συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία οργανώνουν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).