X

Με τραγούδια και διαμαρτυρίες η υποδοχή προσφυγόπουλων σε σχολεία της Λαμίας (βίντεο)

Κάποιο γονείς υποδέχτηκαν με μουσική και δώρα τα προσφυγόπουλα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ant1news

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του γυμνασίου και του Λυκείου Μοσχοχωρίου Λαμίας υποδέχτηκαν με δώρα και τραγούδια τους ανήλικες πρόσφυγες στα σχολεία τους. Την ίδια στιγμή, κάποιοι γονείς των ίδιων σχολείων, δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η χθεσινή ημέρα ήταν η πρώτη μέρα μαθημάτων για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο των Θερμοπυλών στη Λαμία.

Σχεδόν 60 παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα φοιτήσουν στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο του Μοσχοχωρίου, ενώ λόγω των αντιδράσεων των γονέων του 6ου Δημοτικού Λαμίας, τα μαθήματα εκεί δεν θα ξεκινήσουν προς το παρόν.

Οι περισσότεροι γονείς των δύο σχολείων σε έκτακτη συνέλευση που έγινε χθες το βράδυ αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για τρεις μέρες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης, κ.Δημητρίου, που επικαλείται το lamiareport.gr, υπάρχει ακόμα κάποιος αριθμός παιδιών που θα πρέπει να προσέλθει σε σχολεία της περιοχής τις επόμενες μέρες.

 

 

 

 

 

 

 

Το βίντεο τη θερμής υποδοχής των προσφυγόπουλων